Follow us:

Vrije tijd / Eten & Drinken

Heb jij al een blusschort?

BlussschortEen vlam in de pan staat al jaren in de top drie van de bij Interpolis bekende oorzaken van brand in huis. Uit cijfers van Interpolis blijkt bovendien dat het gebruik van een blusdeken bij een vlam in de pan de schade beperkt met gemiddeld 70%. Toch heeft nog geen derde van de Nederlanders een blusdeken in huis. Met de introductie van het blusschort  - een keukenschort en blusdeken in één -wil Interpolis brandpreventie stimuleren en bijdragen aan de veiligheid van de Nederlandse huishoudens.

Sneller en dus veiliger

Het blusgedeelte van het schort is een stuk groter dan de gemiddelde blusdeken. Het belangrijkste verschil zit echter in de snelheid waarmee het blusgedeelte kan worden ingezet bij een vlam in de pan of barbecue. Doordat het schort op het lijf wordt gedragen kan het blusgedeelte in geval van een brand snel worden losgetrokken en gescheiden van het schort over de vlam worden gelegd. Bij een reguliere blusdeken zorgt de tijd die nodig is om de deken van de muur of uit het keukenkastje te pakken al voor onnodige vlamontwikkeling en vertraging in het blusproces.

Het blusshort bestellen

Het blusschort zorgt ervoor dat je zowel “schoon” en veilig kan koken. Om erachter te komen wat het blusschort precies is, kan je het beste onderstaand filmpje bekijken. In de preventiewinkel kan je dit schort gelijk bestellen.

Wil je meer weten rondom de gevaren in en om het huis?

Ga dan naar de Facebook game Villa Rampspoed. Behalve dat je hier veel goede tips krijgt over hoe je je huis zo veilig mogelijk maakt, kan je ook mooie prijzen winnen!