Follow us:

Vrije tijd / Eten & Drinken

De beste tips voor het kerstdiner

ria's keukenDe dagen zijn kort en erg koud. De gezelligheid wordt weer op gezocht met kaarsjes, een knetterend haardvuur en de gedachte aan de snel naderende feestdagen. Wat moet er dit jaar weer met kerst gegeten worden?

Kerst staat voor gezellig met de hele familie aan tafel. Herinneringen ophalen en genieten van een feestdiner. Het zelf bereiden van het kerstdiner vinden steeds meer Nederlanders belangrijk. 67 procent van de Nederlanders brengt de feestdagen het liefst door met familie, vrienden en geliefden. Het zelf bereiden van het kerstdiner wint terrein. Dit is inmiddels voor 44 procent van de Nederlanders de belangrijkste activiteit op eerste en tweede kerstdag.

Tips voor het kerstdinertips voor kerstdiner

- Maak de gerechten niet te groot
Vaak worden er met het kerstdiner verschillende gangen gegeten. Hou hiermee rekening in de grootte van de gerechten..
- Lichte wijnen gaan voor zware wijnen
Er kan zeker een rode wijn bij de voorgerechten gedronken worden, maar zorg dat de opbouw van de wijnen tijdens het diner van licht naar zwaar ligt.

Naast dat het eten tijdens het kerstdiner belangrijk is, is ook de tafeldecoratie van belang. Met een mooi gedekte tafel lijkt alles al feestelijker en smaakt het diner vaak ook nog beter.

- Dekt u met tafellinnen, dan kan damast een luxe effect geven. Kies dan voor één of twee bijkleuren. Bijvoorbeeld wit tafellinnen, zilver of goud en groen van de kerst- of hulsttakjes.
- Decoreer de tafel bijvoorbeeld met linten, of losse sterren die op de tafel gestrooid kunnen worden.
- Zilveren kandelaren geven sfeer, maar ook mooie kristallen glazen waar een waxinelichtje in geplaatst wordt. Wees niet te scheutig met kerst- of bloemstukken. Op een tafel tot 8 personen is één stuk vaak voldoende, bij een grotere groep gasten misschien een tweede stuk.

Voor catering, maaltijdservice en home cooking kan je terecht bij Ria's Keuken. Neem eens een kijkje op de website van Ria's Keuken. Of lees de introductiecolumn van Ria.

Meer lezen over koken?