Follow us:

Vrije tijd / Eten & Drinken

Bubbels&uitbuiken: Lekker eten kan ook licht!

Gezonde kerstrecepten op het menu? Steeds meer Nederlanders zoeken online naar gezonde recepten. En waarom ook niet, want lekker en gezond eten met kerst is wel degelijk mogelijk.

Prop jezelf niet vol
Menigeen vraagt zich halverwege een machtig kerstdiner stiekem af: hoe krijg ik dat in vredesnaam allemaal op  … Jammer, want wie gezond eet, voelt zich stukken beter. Als je dat ook in december doet, ga je energiek en fit het nieuwe jaar in en hoef je niet in  januari alles uit de kast te halen om de schade in te halen.

Het is niet altijd gemakkelijk om op je eten te letten, maar er staan online genoeg recepten hoe je feestelijk, lekker en toch licht kookt. Gezonde varianten van favorieten zoals braadstuk en cheesecake.  Deze recepten zijn geschikt voor iedereen, die van de kerst wil genieten zonder daarna lichamelijk gevloerd te zijn.

Kleine aanpassingen groots resultaat
Naast recepten zijn er op verschillende sites ook handige tips en weetjes over gezond eten te vinden. Soms kan je met kleine aanpassingen je favoriete recepten gezonder maken. Bak bijvoorbeeld met olie of vloeibare margarine. En gebruik magere melkproducten in sauzen en toetjes, dat maakt al een groot verschil.

Voor wie wil genieten maar niet te veel wil eten  

  • Spaar geen trek op tot het kerstdiner want dan eet je des te meer. Neem gewoon ontbijt en lunch zodat je niet uitgehongerd aan tafel komt.
  • Neem kleine porties. Wees kieskeurig en geniet van de dingen die je écht lekker vindt, maar bedenk dat je niet alles hoeft op te eten wat op tafel staat.
  • Maak geen machtige voor- en bijgerechten.
  • Kookt iemand anders? Vraag dan of je wat kunt bijdragen en neem bijvoorbeeld een kleurrijke groenteschotel of salade mee.
  • Wees voorzichtig met calorierijke drankjes, zoals vruchtensap en advocaat.
  • Eet langzaam en neem de tijd voor je nog een keer opschept. Geniet ervan!
  • Maak tussendoor of na afloop een wandeling of fietstochtje.

     

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!