Follow us:

Vrije tijd / Eten & Drinken

Kookboek:Van XL naar S - Mieke Kosters

Nergens ter wereld fietsen en lopen er zoveel mensen hard als in Nederland, wordt er zoveel aandacht aan gewicht besteed, nemen superfoods gretig aftrek en begint men de dag met een handjevol vitamine pillen om mogelijke tekorten aan te vullen.

Ondanks dat ik met maat (XS-)S niet hoef af te vallen, houd ik wel graag mijn gewicht vast en blijf ik graag bij wat er over geschreven en gedaan wordt. Zeker als het om een aantrekkelijk vormgegeven en helder geschreven boek gaat. Dus toen mij gevraagd werd of ik het boek Van XL naar S (lekker afvallen met meer dan 200 recepten) van Mieke Kosters op mijn blog wilde bespreken had ik daar interesse in, al is het maar om de heerlijke recepten en om jullie op de hoogte te houden van het nieuwste van het nieuwste in dieetland.

Net als iedere vrouw, heeft ook elk recept in dit boek een maat als XS, S, M, L, of XL.
Natuurlijk, met alleen XL recepten val je niet af, maar hanteer je de gouden regel en weet je de grote van recepten te combineren dan ontstaat er vanzelf een beloning in het (weeg)resultaat. Neem je een XL chocolade chip cookie met mousse, dat mag, maar krijg je spijt van je keuze (of gulzigheid) dan kies je in de middag of avond (of allebei) de (X)S recepten en is er nog niets aan de hand.

Het boek begint met een persoonlijk voorwoord waarin Mieke Kosters het een en ander vertelt over haar visie op afvallen en lekker eten. Het is prettig om te lezen dat Mieke vooral aanraadt om naar een goede balans te zoeken en om bewust te genieten van wat je eet. Daardoor heb je het gevoel dat het goed te behappen is. Ook voel je dat er beroep wordt gedaan op je gezond verstand. Natuurlijk, je kunt smokkelen, maar omdat het meer mogen dan moeten is, doe je het niet.

De recepten zijn onderverdeeld in vier hoofdstukken: Ontbijt, Lunch, Diner en Tussendoor. Aan het einde van het boek kun je op twee manieren naar recepten zoeken. Namelijk op trefwoord en op maat.

Er zijn tussendoor leuke tips &recepten geplaatst, neem bijv. een receptje voor groentechips, of wat gaat er mee in de broodtrommel naar school? Er staat ook een handige tip over soep maken. Behalve dat de soep gezond is en goed vult is het vaak laag in kcal en heel makkelijk in te vriezen. Dat is weer makkelijk op dagen dat je minder tijd hebt, of een kommetje met weinig Caloriën nodig hebt.

Zie hier het recept vanPompoensoep met sinaasappel en gember

Conclusie

We zijn erg enthousiast op de redactie. Je kunt heerlijk bladeren in het boek om inspiratie op te doen. De recepten zijn aantrekkelijk en fris vormgegeven en nodigen zeker uit om te maken. De uitleg is duidelijk, de recepten zijn eenvoudig, kosten weinig voorbereidingstijd en de ingrediënten zijn goed te vinden. Kortom! Een aanrader!- Redactie HappyMOMs

Meer lezen over het boek?

Van XL naar S | Auteur Mieke Kosters | Uitgever Carrera | ISBN 9789048829866 | Paperback prijs € 25,00 |Januari 2016 - FONDS CULINAIR  

 

 

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!