Follow us:

Vrije tijd / Eten & Drinken

Met het gezin een weekje HelloFresh proberen

Al een tijdje was ik aan het twijfelen of ik niet eens een keer zo’n maaltijdbox moest bestellen. Zou het tijd schelen? Zijn de recepten wel lekker genoeg? En kost het koken niet te veel tijd? Omdat mijn man en ik echt van koken en lekker eten houden, was ik er niet zeker van of dit wel iets voor ons zou zijn.

Toen ik de vraag kreeg om voor HappyMOMs eens de HelloFresh box te proberen leek me het een uitgelezen kans om me er toch eens aan te wagen. Ik bestelde de proefbox Family, een box met 3,4 of 5 recepten speciaal afgestemd op ouders én kinderen.  

TIP: Wil je ook de box uitproberen? Kijk dan direct onder het artikel voor een leuke kortingscode! Bestel hier. 

Zondagavond, precies op het tijdstip dat ik had opgegeven als voorkeurtijd en ik in een reminder appje kreeg, kwam de bezorger de HelloFresh box afleveren.  Alle ingrediënten voor 3 x koken keurig verpakt in de juiste hoeveelheden.  Dat is weer eens wat anders dan met een 2-jarig kind door de supermarkt zeulen op zoek naar de juiste boodschappen.

Maandag, na het ophalen van m’n dochter op de crèche, ben ik gelijk het eerste gerecht gaan koken: Victoriabaarsfilet met roerbakgroenten. Het recept was eenvoudig te maken en ook gezellig dat m’n dochter Hanna naast me stond om te helpen met de afwas.  Ruim binnen de tijd die er voor stond (30 minuten), was het eten klaar en konden we aan tafel.

Het gerecht was een groot succes, zowel m’n dochter en man hebben alles opgegeten. Enige minpuntje was dat de smaak wat krachtiger mocht zijn, daarom hebben we er wat extra sojasaus en chilisaus aan toegevoegd.

Dinsdag hebben we het tweede gerecht uitgeprobeerd: Zomerse andijviestamppot met gehaktballen.  Dit keer was het m’n man die kookte en ook dit gerecht stond binnen 25 minuten op tafel. De gehaktballen waren goedgekeurd door Hanna, over de uien en stamppot was ze minder te spreken.

Mijn oordeel over een week eten met het gezin met de HelloFresh box:

-          Leuk om eens wat anders te eten dan je eigen standaard recepten. Zelf had ik deze gerechten niet bedacht.

-          De maaltijden zijn makkelijk te bereiden en op de receptkaarten staan hele duidelijk instructies.

-          Er staan handige tips voor kinderen op de receptkaarten (bijvoorbeeld – gooi niet te veel kerriepoeder in het gerecht).

-          Let wel op: Bij sommige recepten moet je ingrediënten (zoals bruine suiker) al in huis hebben.

-          Handig dat er op de receptkaart staat tot wanneer de ingrediënten van het recept houdbaar zijn.

-          In de family box is er een goede afwisseling van gezonde gerechten – vlees, vis en vegetarisch.

-          Je hebt de mogelijkheid om zelf te kiezen welke van de 10 recepten je wilt ontvangen.

-          De recepten waren stuk voor stuk echt lekker!

Of ik de box vaker ga bestellen?  Ja, waarschijnlijk wel, maar dan in de weken dat het me goed uitkomt. Gelukkig kan je het HelloFresh lidmaatschap met een druk op de knop pauzeren als je een weekje geen box wilt.

Wil jij ook HelloFresh proberen? Dan kunnen wij je blij maken, want we mogen jullie 25 euro korting geven op de eerste box. Gebruik hiervoor de kortingscode FLEXHYQ. Let er wel op dat de kortingscode geldig is t/m 31 juli 2017 en dat deze alleen geldig is bij een abonnement.

>> Klik hier om kortingscode te gebruiken. 

 

Een kijkje in onze keuken -  het bereiden van de Victoriabaarsfilet

   
   
   
   

  

Een kijkje in onze keuken -  het bereiden van de gehakballetjes