Follow us:

Vrije tijd / Eten & Drinken

Pompoensoep uit Van XL naar S Mieke Kosters

Pompoensoep met sinaasappel en gember

Uit van XL naar S 

Ingredienten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember, fijngehakt
  • 200 g Pompoen, in blokjes
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml sinaasappelsap
  • ½ biologische sinaasappel, rasp
  • Peper

Bereiding

  • Verwarm de olie in een kookpan. Voeg ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de pompoen, bouillon en sinaasappelsap toe en breng het op smaak met peper.
  • Zet het vuur hoger en kook 15 minuten.
  • Voeg sinaasappelrasp toe en pureer de soep fijn in de blender of eventueel met een staafmixer

Ondanks dat ik regelmatig pompoensoep maak, heb ik nog nooit gember en sinaasappel toegevoegd. Lekker, want dat maakt de soep net even iets frisser. Ik heb er zelf (voor het lekkere) een scheutje kookroom bij gedaan.

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!