Follow us:

Vrije tijd / Eten & Drinken

Review: kookboek Mieke Kosters & Kratje Slank

Als de december maand achter de rug is, gaan we bijna intuïtief meer aandacht aan ons lichaam besteden. We beginnen het jaar met meer bewegen en gezonder eten. Dat gezond ook lekker en snel kan zijn bewijst Mieke kosters met haar nieuwe boek in 20 minuten van XL naar S

Afvallen met pasta's, pizza's, hamburgers, salades, soepen en chocola is leuker (en effectiever) dan knagen op kanariezaad, tarwegras of andere superfoods.

Mieke Kosters gelooft niet in diëten, maar in bewust kiezen voor het (aller)lekkerst en in slim combineren. Alle recepten staan binnen 20 minuten op tafel, zijn geschikt voor het hele gezin en hebben een maat: van XS tot XL. Jij bepaalt welke omvang je maaltijden krijgen. Met enkel XL's val je niet af, maar van alleen XS'jes word je rebels. Dus combineer slim, zo vind je balans in je eetpatroon en dát is houdbaar voor altijd.

Recensie - Mieke Kosters pakt het slim aan. Behalve haar nieuwe boek ‘In 20 minuten van XL naar S’, biedt ze landelijk workshops en trainingen aan, en is ze een samenwerking aangegaan met Eefje Brugman, van Kratje slank. Bij een nieuw jaar, past een nieuw concept, de maaltijdbox waarmee je kunt afvallen.

De wekelijkse maaltijdbox bevat eerlijke en goede seizoenproducten, lokaal gekweekt en duurzaam geproduceerd en is goed voor zo’n drie gezonde maaltijden inclusief recepten. Deze hebben net als de recepten in het boek een code: Van XL tot XS. XL-recepten bevatten relatief veel kcal, met S-recepten val je af. Combineer de gerechten om de ideale balans voor jou te vinden.

Persoonlijk ben ik heel erg blij met dit tweede boek van Mieke. Afvallen hoeft niet per se, gewicht vasthouden wel. Maar daarnaast eet ik graag gezond en vooral lekker. Het kratje en het boek lenen zich daar uitstekend voor. Je kunt als gezin hetzelfde eten, maar daarbij de porties eenvoudig aanpassen. Kies je voor de S maaltijden, dan houd je ingrediënten over. Dat maakt het meteen aantrekkelijker, want dan krijg je extra lunchtips. En het werkt net als met opvoeden: belonen werkt beter dan straffen.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wat denk je van Wraps met pittige hummus, paprika en kalkoen, of van Italiaans mini frittata’s met groente? Bij mij loopt het water al in de mond. Of Thaise massaman curry met tilapia en gestoomde bimi als diner? Mmm, jammer genoeg staan er niet overal van die mooie foto’s bij, maar verbeelding doet ook wat. En het fijne is dat je geen chef-kok hoeft te zijn om de maaltijden klaar te maken. Alles is oersimpel en zo klaar.

Wat volhouden betreft zit dit boek wel snor, je hebt immers geen strenge regels en honger lijden hoeft niet. Je kunt de maaltijden altijd aanpassen. En als je door de week niet zoveel eet, kan je in het weekend iets meer loslaten.

Conclusie: Mieke heeft weer een heel leuk boek geschreven, met heerlijke ontbijtjes, snelle lunchgerechten, hartverwarmende diners en lekker veel tussendoortjes. Veel inspiratie, niet ingewikkeld en snel klaar. Wat wil je nog meer? – Linda de Jong - Redactie HappyMOMs

In 20 minuten van XL naar S  | Uitgever Carrera  | ISBN Nummer  9789048835591| |Paperback, Prijs: €19,99 | uitgifte: 19 december 2016 

Kratje Slank wordt vers afgeleverd voor € 39, - (voor ongeveer 3 maaltijden) en ziet er aantrekkelijk en fris uit. Alles is apart verpakt.
Voor 4 personen, betaal je €59. Helaas is het kratje niet aanpasbaar voor vijf personen. Je kunt dan één van drie en één van twee personen bestellen. Helaas is dat wel iets minder voordelig. De uitgekozen maaltijd is terug te vinden in het receptenboekje dat bijgeleverd wordt, met daarin uitleg over de maaltijden. Wat eet je met wat? De recepten zijn lekker en origineel. Zo komen er ook groenten voorbij die je zelf misschien niet zo snel meenneemt. 

Wat zit er in mijn kratje? (2 personen): Gekonfijte Veluwse eendenbout (2), Kipfillet (200 gr), geitenkaas(75 g), rijst (150 g), Volkoren Basmati (150), Doré aardappels,aardpeer (400g),Groene kool (heel),Prei (2),Rode bieten (2),Rucola (zakje), gemengde sla (zakje),Winterpeen (2),Venkel (1), citroen (1),  rode ui (1) ,Munt en Peterselie

Persoonlijk vind ik het wel heel erg leuk, dat een ander voor me bedenkt wat ik zal gaan eten. Soms pieker ik me helemaal suf in de supermarkt. Wel mag er van mij iets meer vulling in het kratje. Als je thuis grote eters hebt, kom je met een paar aardappelen niet helemaal uit. Maar het heet natuurlijk niet voor niets Kratje Slank. Mijn zoons doen niet aan de lijn, maar gelukkig heb ik ook aardappelen in de kast liggen en zijn een paar extra aardappelen zo geschild. Zo komen we er wel uit. 


Meer informatie over Kratje Slank en hoe te bestellen?
Neem dan een kijkje op de originele website

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!