Follow us:

Vrije tijd / Winacties

Review DVD & Winactie: Alice Through the Looking Glass

Een race tegen de klok!

Alice Through the Looking Glass op DVD

Review - Alice in Wonderland behoort tot het meest beroemdste verhaal aller tijden. Het bekende sprookje over Alice is al een aantal keer herschreven, vele malen verfilmd en in tientallen vormen op toneel gezet. Toch blijft het ieder keer bijzonder om te zien en gaat het nooit vervelen. De overeenkomst in verschillende Alice films is dat de wetten van de gewone werkelijkheid grondig opzij worden gezet. En dat brengt vaak wonderlijke tafereeltjes met zich mee. De gesprekken zijn verwarrend, kolderiek, vaak ook onzinnig. De fantasie spat ervan af.

Het nieuwe Disney verhaal, Alice Through the looking glass is een vervolg op het eerder deel van Alice In Wonderland en is een tikkeltje donkerder. Alice Kingsleigh heeft de afgelopen drie jaar over de wereldzeeën gevaren als kapitein van een eigen schip. Maar nu ze terugkeert naar Londen, is de wereld veranderd. Alice worstelt een beetje met zichzelf en komt regelmatig in conflict met anderen die toornen aan de leefregels die haar zijn aangeleerd. Zo protesteert ze openlijk tegen vooroordelen, stereotypen en onrechtvaardigheid, en eist ze zondermeer een bevredigend antwoord. Alleen dáárom al, is Alice één van mijn favoriete Disney heldinnen.

Eenmaal terug in Londen volgt ze een vlinder door een magische spiegel die leidt naar een bijzondere wereld van Underland, daar wordt ze herenigd met haar oude vrienden het Witte Konijn Absolem, de Cheshire Cat en Mad Hatter. De hoedenmaker zit diep in de problemen, hij heeft zijn fantasie en dwaasheid verloren en is nog maar een schim van zichzelf. Alleen door terug in de tijd te reizen, kan Alice hem redden... Zoals altijd in de verhalen van Alice gaat alles om tijd en het is een race tegen de klok. Zal ze het dit keer redden voor het te laat is?

De nieuwe film is een optisch spektakel: de decors zien er fantastisch uit en de 3D-effecten zijn weer geweldig. Ook de make up en de kostuums van de personages zijn magisch en spreken tot de verbeelding.

Grote verrassing in deze film was niet Jonny Dep, maar Sacha Baron Cohen. Zijn personage Tijd is mysterieus en hilarisch. Is hij op het ene moment imposant en streng, op het volgende moment klaagt hij steen en been over mensen die oppervlakkig zijn, en maar niet tot de kern kunnen komen.

Cast: Mia Wasikowska (Alice Kingsleigh), Johnny Depp (Hatter Tarrant Hightopp), Helena Bonham Carter (Iracebeth), Anne Hathaway (Mirana), Sacha Baron Cohen (Time) e.a. | Regie: James Bobin| Genre: Avontuur, Familie, Fantasy | Kijkwijzer: 9 | Disney Home entertainment | Verkrijgbaar in de winkel of bij bol.com

Ben je nieuwsgierig naar deze film?
En was je fan van het eerste deel doe dan snel mee, en beantwoord de vragen!

1 Welk sprookje is jouw favoriet (direct onder de winactie op HappyMOMs)
2. Waar zijn de opnames van de eerste film gemaakt? #Hint  Houd het tweede antwoord voor jezelf !!! 
en stuur hem voor 24 januari ’17  in mail naar lindahappymoms@gmail.com, met daarin je naam, adres en de naam van de actie.

 

Volg je HappyMOMs en Disney. nl al op Facebook?

 

 

Reacties

yvonne
Auteur: yvonne | Geplaatst op: dinsdag, januari 17, 2017 16:19
Mijn favoriet is sneeuwwitje. Is moeilijk kiezen eigenlijk er zijn zoveel mooie sprookjes!
t-980474
Auteur: t-980474 | Geplaatst op: woensdag, januari 18, 2017 14:34
Assepoester
t-980474
Auteur: t-980474 | Geplaatst op: woensdag, januari 18, 2017 14:35
Assepoester
t-980474
Auteur: t-980474 | Geplaatst op: woensdag, januari 18, 2017 14:44
Assepoester
Manuela-1992
Auteur: Manuela-1992 | Geplaatst op: woensdag, januari 18, 2017 19:27
Doornroosje
belana
Auteur: belana | Geplaatst op: donderdag, januari 19, 2017 07:01
De wolf en de zeven geitjes,is mijn lievelingssprookje
Antonie-1973
Auteur: Antonie-1973 | Geplaatst op: donderdag, januari 19, 2017 22:43
Belle en het beest
Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!