Follow us:

Vrije tijd / Boek, film & muziek

Boekentips augustus : Zeven uitzonderlijke vakantiejeugdboeken

Elk kind verveelt zich wel eens. Zeker tijdens (lange) vakanties of slecht weer. Maar vanaf nu hoeft het niet meer, want met onderstaande boeken is het snel over. Stempel, lees of ga de natuur in! Zeven uitzonderlijke vakantiejeugdboeken

Stempelen!

Over het boekje
Druk je eigen stempel op kaarten, dagboeken, cadeaupapier, kleding… Op alles, eigenlijk! Met zelfgemaakte stempels maak je alles uniek en persoonlijk. En het is helemaal niet moeilijk! Want in dit boek legt Gertie Jaquet het stap voor stap uit, van eenvoudige stempels voor beginners tot stempelen voor gevorderden. Ook geeft ze veel tips en ideeën voor je eigen stempels en wat je er allemaal mee kunt doen. Waar wacht je nog op? Stempelen maar!

Recensie - Iedereen kan stempelen, maar stempelen met je eigen stempels is natuurlijk nog leuker! En het blijkt helemaal niet zo moeilijk als gedacht. Maar pas op want als je er eenmaal aan begint, blijf je stempels maken. Het boekje biedt duidelijke uitleg hoe je de stempels kunt maken en wat je er allemaal mee kunt doen. Ook Lettering is helemaal in, en je kunt diverse letters en cijfers maken met stempels. Leuk bedacht is je eigen mini stempel op het welbekende gummetje op een potlood, of maak je eigen vakantiekaarten.

Stempelen! | Gertie Jacquet | Uitgever Ploegsma| ISBN978-90-216-7708-8 | Prijs€ 14,99 | Leeftijd 12-15+ & volwassenen

...................................................................................................................

Naar buiten (8 +) Ontdek de natuur

Over het boek
Van wie is die pootafdruk? Wat is deze worm aan het doen? En hoe heet die boom? Zelfs als je in de stad woont, is de natuur overal: wolken en sterren; bomen en bloemen; stenen en zand; vogels, reptielen en zoogdieren. Dit prachtig vormgegeven boek nodigt uit om eropuit te gaan en zelf de natuur te ontdekken, in het groot én in het klein. Maar het is ook een must voor nieuwsgierige geesten – jong en oud – die de basics willen leren over alles wat er buiten leeft.

Naar buiten werd geschreven door twee Portugese flora- en fauna-experts en was al een succes in andere landen. De schitterende illustraties, de handige full colour overzichtsplaten met dier- en plantensoorten en de vele doe- en kijktips maken dit een geweldig boek voor de hele familie, om thuis in te lezen én om mee te nemen.

Recensie- Duizend jaren waren we een met de natuur. Eigenlijk was er geen onderscheid tussen de planten, de dieren, de rivieren en ons. In duidelijke taal, vertellen de auteurs ons duidelijk en zonder omwegen dat we de natuur zijn kwijt geraakt. Daarom doet dit duo er alles aan om ons er weer dichter bij te brengen.

Er is nog zo veel te doen en te ontdekken. Al lezend komt al snel het besef dat we altijd gehaast of afgeleid zijn, en dat we de vogels niet eens opmerken als ze al kwetterend door de lucht heen scheren. Je hoeft alleen maar oog voor ze te krijgen, of een duwtje in de rug te krijgen om te ontdekken dat je buiten eindeloos kunt leren.

Dit Leuke en vindingrijke boek is perfect als je de natuur wilt ontdekken en leren kennen, van je achtertuin tot in het diepste van het bos, of strand. Je vindt in dit boek allerlei feiten en weetjes: Wie eet wie? Of hoeveel ogen heeft een reptiel. Alles over bomen, bloemen, vogels, vlinders, maar ook over weer, wind en klimaat. De informatie is, duidelijk en persoonlijk, en vooral gericht op het zelf kunnen herkennen van dat wat je leest. Met leuke opdrachten en vraagstelling: Ga mee naar buiten vlinders kijken! Wat moet je doen?

Omdat het Portugese auteurs zijn, zullen niet alle bomen, bloemen en dieren in de eigen omgeving voorkomen. Maar wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat, zal het toch van betekenis kunnen zijn voor de jonge onderzoeker.-Linda de Jong- Redactie HappyMOMs

Naar buiten - Ontdek de natuur |Auteur -Maria Ana Peixe Dias, Inês Teixeira do Rosário en Bernardo P. Carvalho | Illustraties Uitvoering gebonden, met uitklapplaat | Uitgever Fontaine Uitgevers |ISBN 978 90 5956 733 7 | Prijs € 19,95

...................................................................................................................

Niesje misje (8+)

Niesje houdt van kleine dingen. Van schelpjes in het zand. Van vogelveertjes. Van ieniemienie gummetjes. Elke dag kiest ze iets uit en stopt het in haar broekzak, zodat ze het vast kan houden als het nodig is. Een klein geheimpje om haar kracht te geven. Ze heeft het dan ook lang niet altijd makkelijk.

Stel je voor. Je heet Niesje, je wordt geplaagd, je hebt geen vriendinnen en je moeder krimpt tot het formaat van een kleuter. Gelukkig heb je wel een opa, een hond en veel fantasie. En gelukkig komt er een nieuw meisje in de klas. Een ongewoon meisje dat je vriendin wordt. Wat denk je, is dat genoeg om uit de penarie te komen?

Een grappig verhaal vol humor, fantasie, liefde en wijsheden- Linda de Jong- Redactie HappyMOMs  

Niesje, mis je | Auteur Margreet Schouwenaar| Illustraties Jolanda van der Burgt | Uitgever Clavis | ISBN | prijs € 14,95

...................................................................................................................

De gevangenisfamilie van Perry  T. Cook

Een hartverwarmend verhaal over een jongen die een gevangenis zijn thuis noemt

Over het boek
De elf jaar dat Perry al leeft, woont hij in de Blue Rivergevangenis. Hij heeft niks verkeerd gedaan, maar zijn moeder wel - en Perry is in de gevangenis geboren. Met de bewaker als pleegouder mag Perry bij zijn moeder blijven wonen, en hij gaat gewoon in het dorp naar school. Perry ziet de bewoners van de gevangenis als zijn familie. Een vreemde familie, dat wel, maar welke familie is dat nou niet?

Perry's leven neemt een andere wending als een overambitieuze openbaar aanklager van de situatie hoort. Hij haalt Perry weg uit de gevangenis en neemt hem bij zich in huis.

Niet alleen moet Perry wennen aan de nieuwe situatie, hij komt er ook achter dat deze openbaar aanklager bepaald geen haast heeft met het behandelen van de voorwaardelijke vrijlating van zijn moeder. Dat laat hij niet op zich zitten.

Met de hulp van een vriendin en de schoolbibliothecaresse weet Perry weer de gevangenis binnen te komen en achter de verhalen te komen van de gevangenen, van zijn moeder én van de openbaar aanklager. Verhalen die toch weer anders zijn dan hij dacht.

Recensie - Perry is zachtaardig, vastberaden en kalm -misschien iets te rationeel voor zijn leeftijd, maar hij is vooral hoopvol. Het thema’s door het boek heen. De inwoners van Blue River zijn divers en complex, maar uiteindelijk niet veel anders dan een gewone familie. Het gaat er uiteindelijk om waar je thuis bent. Heerlijk boek met veel liefde en humor. – Linda de Jong - Redactie HappyMOMs

De gevangenisfamilie van Perry  T. Cook | Auteur: Leslie Connor | Uitgever Lemniscaat | ISBN 9789047708889 |Gebonden, Prijs € 16,95

 ...................................................................................................................

Het alfabet van Candice Phee

De twaalfjarige Candice Phee wil het leven voor iedereen mooier maken. Jammer genoeg is ze niet bepaald de meest tactvolle persoon - en heeft ze dat niet door.

Het boek doet denken aan Het Rosie Project. Net als Don Tillman is Candice veel te eerlijk en te direct om in een gewone maatschappij te functioneren. Maar daar laat ze zich niet door tegenhouden. Van school heeft ze de opdracht gekregen om zichzelf te beschrijven aan de hand van een alfabet. Candice zou Candice niet zijn als ze daar niet een eigen draai aan geeft: zij levert geen a4'tje in, maar een volledig boek, waar wij van kunnen genieten.

En zo komen we alles te weten over de familieruzie met rijke oom Brian, hoe Douglas Benson uit een andere dimensie is gekomen (en daar weer naar terug wil), wat er jaren geleden met Candices zusje gebeurde en hoe Aardvark-Vis waarschijnlijk denkt dat Candice God is. En ondertussen gaat Candice door met haar streven:  Ik wil het geluk zoeken. Ik wil het vangen, bij de lurven pakken, mee naar huis sleuren en het dwingen  om alle mensen te omarmen die ik hierboven heb genoemd. Ik weet alleen nog niet hoe ik dat moet  klaarspelen, maar ik ga het absoluut proberen.

Recensie - Ik heb echt genoten van dit unieke boek. Hoewel het onderwerp eigenlijk zwaar is, leest het boek lichthartig en grappig. Het kan het een troost zijn voor jongeren bij wie het niet allemaal vanzelf sprekend gaat. – Linda de Jong -Redactie HappyMOMs

Het alfabet van Candice Phee |Auteur  Berry Jonsberg | Uitgever Lemniscaat | ISBN :9789047709107 | Uitvoering:gebonden, prijs:€ 16,95

....................................................................................................................

Bijzondere vertelsels ( Mevrouw Peregrine)

Net als iedereen in de bijzondere wereld groeiden de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine op met de unieke Bijzondere vertelsels.

Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne ... Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.

De tien prachtig geïllustreerde verhalen, bekend uit de internationale bestseller De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen.

Recensie, Als fan van de serie (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine) is dit een regelrechte musthave. Alles is kwaliteit aan dit boek. De diepgroene cover, met stempels van gouden folie, de (houtdruk)illustraties, de dikke bladzijden, het lint en natuurlijk de geweldige verhalen en humor. Dat begint al voor de verhalen beginnen. Gelieve de pagina’s van dit boek niet te kopiëren, stelen of van ezelsoren te voorzien. Jammer genoeg zijn het maar tien verhalen, maar ieder verhaal eindigt met een lach op mijn gezicht. Hopelijk volgen er meer! - Linda de Jong - Redactie HappyMOMs

Bijzondere vertelsels ( Mevrouw Peregrine) | Auteur: Ransom Riggs | Illustrator: Andrew Davidson | Uitgever Clavis |Thema's: Sprookje De bijzondere kinderen-trilogie Fantasie |Young Adult / NUR Fictie 15+

 ...................................................................................................................

Kever Koningin

Modekoningin Lucretia Cutter heeft kwade plannen, die levensgevaarlijk zijn voor Darkus, zijn neushoornkever Baxter en alle andere kevervrienden. Darkus moet haar en haar spionerende gele lieveheersbeestjes te slim af zijn. Zal het hem lukken de keverkoningin te stoppen? 

Recensie:  Een spannend, grappig en eigentijds avonturenverhaal boordevol  spannende personages en bijzondere kevers. Het taalgebruik is modern, en visueel te noemen. De hoofdstukken zijn vanuit verschillende personages geschreven, waarbij de karakters  goed zijn uitgewerkt.

Kever Koningin  is het vervolg van Keverjongen, het eerste deel van de Kever-trilogie. Dit tweede deel is zeker net zo verrassend . En geschikt voor jongens en meiden. Ideaal voor de vakantie! – Linda de Jong-Redactie HappyMOMs

Keverkoningin |M.G. Leonard|  Vertaler: Esther Ottens |Uitgever Querido | ISBN978-90-451-2036-2| gebonden , Prijs € 15,99 | 10-12 jaar

...................................................................................................................

Magisterium boek 3 - De Bronzen Sleutel

Het boek
Call, Tamara en Aaron zouden veilig moeten zijn op het Magisterium, maar de plotselinge dood van een klasgenoot bewijst het tegendeel. De drie vrienden moeten de moordenaar opsporen, waarbij ze ook hun eigen leven op het spel zetten. Ze komen erachter dat magie in slechte handen de macht heeft om enorme schade aan te richten, tenzij het op tijd gestopt wordt...

Recensie volgt snel!

 

 

 

 

Magisterium boek 3 - De Bronzen Sleutel| Auteur Holly Black  | Overamstel -Moon uitgevers | ISBN: 9789048835492 | gebonden, prijs  € 17.50

 

 **************

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!