Follow us:

Vrije tijd / Boek, film & muziek

Boeknieuws jeugdboeken- januari februari 2018

Drakendal

Drakendal is het eerste deel in de spannende, magische en humoristische serie Bovenwereld van Scarlett Thomas. Voor de fans van Harry Potter.

Recensie: Na zeven boeken, acht films en een toneelstuk (met regieboek) kwam er een einde aan nieuwe verhalen van Harry Potter. De fans vielen in een groot zwart gat. Scarlett Thomas lijkt met Drakendal die leegte eindelijk op te vullen. Het resultaat is zowel magisch als hoopgevend. En, .... ... ook heel fijn, het blijft niet bij één boek, maar het wordt echt een nieuwe serie.

Drakendal, 367 bladzijden dik, volgt het meisje Eufemia Xanthe Boekmans Goedhart, die door iedereen Fee wordt genoemd. Ze is een afstammeling van Griffioen Goedhart, een groot tovenaar. Hij is al sinds mensenheugenis Hoeder van de Grote Bibliotheek. Sinds de verdwijning van haar moeder, en het hertrouwen van haar vader, is het meisje veel bij haar grootvader. Bij hem voelt ze zich veilig en ze is dol op magie en zijn boeken. Wanneer hij haar eindelijk oud genoeg vindt, om met haar magisch onderricht te beginnen, overlijdt hij plotseling. Fee erft zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander.

Opeens staat Fee haar wereld op de kop. Nu haar grootvader er niet meer is moet ze de boeken zien te redden, maar er komt van alles op haar af. Ineens blijken er meerdere werelden te bestaan, en wat weet ze nog van magie? Waar moet ze beginnen? Vriend en vijand zetten zich in om deze verandering om te leiden, maar (om maar iets te noemen en dat is niet niks), om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak… (en meer verklappen we niet).

In dit eerste deel, bouwt de auteur het verhaal mooi op. Scarlet Thomas maakt een geheimzinnige, gelaagde sprookjeswereld van verborgen tovenaars en sinistere complotten. Net als de Potter serie bestaat ook deze wereld uit portals om te reizen tussen de verschillende werelden. De auteur, lijkt het moeiteloos te schrijven, de hartverwarmende personages, de slechteriken, de humor, en het geduld waarmee ze je meeneemt in haar toverwereld.

Onderweg komt Fee nog heel wat mysterieuze personages tegen. Het leuke, er komt nog veel meer en er is nog veel te vertellen. Ik verheug me al vast op het vervolg! - Linda de Jong

Drakendal - SerieBovenwereld – 1 |  Scarlett Thomas | Uitgeverij de Fontein De Fontein Uitgevers | ISBN9789026142840 |Kinder- & jeugdboeken | Uitvoering Hardback € 14,99 | Verschenen26-09-2017

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!