Follow us:

Vrije tijd / Boek, film & muziek

DVD nieuws - films en series september 2017

Kunnen jullie ook geen genoeg krijgen van alle spannende films en series dit seizoen? Wij ook niet. Daarom hieronder DVD nieuws - films en series - van september 2017

Trek de gordijnen dicht, zet de tv harder en maak je eigen thuisbioscoop.

Narcos - Seizoen 1

Niet echt ladylike misschien, maar na zoveel thrillers en spannende series als Breaking bad, Better call Saul, House of Cards en Fargo kunnen we wel wat aan. En daarnaast heeft onze groep lezeressen bewezen dat we wel van wat spanning houden.

Omdat de dvd van Narcos 2 net uitgekomen is, zullen we ook de review van het eerste seizoen herhalen.

Tekst DVD
Cocaïnebaron Pablo Escobar was de grote man achter het Medellinkartel: de beruchte misdaadorganisatie die in de jaren ’70 en ’80 dood en verderf zaaide in Colombia. In Narcos zien we hoe de genadeloze Escobar zich opwerkt naar de top van de criminele wereld. We maken ook kennis met de gedreven Amerikaanse DEA-agenten Steve Murphy en Javier Peña. Zij zetten letterlijk hun leven op het spel om het snel groeiende drugskartel te ontmantelen en de grote leider achter de tralies te krijgen. Een bijna onmogelijke opgave, want vrijwel iedereen in Colombia is doodsbang voor de machtige en schatrijke Escobar. En terecht.

Review HappyMOMs - Narcos heeft alles wat een misdaadserie betaamd, mooie vrouwen, spanning, geweld en veel moorden: het is een indringend portret gebaseerd op komst en ondergang van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar en het is verslavend goed.

De makers Chris Brancato, Carlo Bernard en Doug Miro geven de serie een typisch midden zeventig/tachtig look, met weinig franje wat bijdraagt aan het rauwe karakter van de (nieuwe) wereld van de cocaïne baron. Geboren in een arm gezin, zien we hoe hij zich opwerkt naar de top van de criminele wereld. Met veel bravoure probeert hij zijn ambitie om president te worden kracht bij te zetten, iets waarmee hij meer vijanden dan vrienden maakt. DEA-agenten Steve Murphy en Javier Peña, hebben inmiddels de jacht op Escobar geopend om zijn kartel te ontmantelen.

Verspreid over 10 afleveringen, en meerdere seizoenen in zicht, heeft de serie geen haast. De afleveringen duren precies lang genoeg en weten een goede balans te houden tussen achtergrondverhaal, echte archiefbeelden en adrenaline-momenten van hoofdrolspelers. Waar nodig wordt de intensiteit van de spanning flink opgeschroefd.

Ook over de prestaties niets te klagen. Wagner Moura, weet een fantastische Pablo Escobar neer te zetten. Ook de twee andere belangrijke rollen van Boyd Holbrook en Pedro Pascal als de DEA-agenten zijn goed neergezet en geven de serie meerwaarde en authenticiteit. Op naar het tweede seizoen dus! Ik zit al klaar.- Linda de Jong- Redactie HappyMOMs

Narcos 1 | Just entertainment | Kijkwijzer 16 + |genre series, crime & detective  | Release datum 20-10-2016|

 ...................................................................................................................

Narcos - Seizoen 2

Tekst DVD
Dit tweede seizoen van de geruchtmakende serie Narcos begint waar seizoen 1 ophield: Pablo Escobar staat net buiten La Catedral op het punt gearresteerd te worden. In de anderhalf jaar die volgt, zien we sommige van Escobar’s meest gewelddadige handelingen. Niet alleen moet hij continue op de vlucht blijven voor de overheid, ook in Escobar’s eigen kartel duiken steeds meer ambitieuze rivalen op. En terwijl Escobar steeds meer in gevaar komt en niemand meer lijkt te kunnen vertrouwen, bereiken de spanningen in Colombia ook een hoogtepunt. Escobar kan alleen overleven als hij de kalmte kan bewaren. Maar dat is geen gemakkelijke opgave…

Cast Wagner Moura, Pedro Pascal, Boyd Holbrook Regisseur Andrés Baiz

Review Net als The Godfather, is ook dit een overtuigend (real-life) misdaadverhaal over georganiseerde misdaad en prostitutie in de jaren tachtig. De serie gaat in het tweede seizoen terug naar het begin, waar DEA-agent Steve Murphy vertelt hoe Pablo aan de macht is gekomen. Ook Pedro Pascal als DEA-agent Javier Peña is weer van de partij. De beelden en de specifieke manier waarop de makers het drama vastleggen is uniek, maar is gelijk ook het grootste bezwaar. Het voelt een beetje als vertraging op dat wat onvermijdelijk staat te gebeuren.

Het aantal vijanden van Escobar wordt per aflevering groter, en niet alleen de Colombiaanse en Amerikaanse regering zitten achter hem aan, maar ook de CIA, concurrerende drugskartels, en een groep terroristische schurken die zich 'Los Pepes' noemen.

Door de focus in dit tweede seizoen verder te verschuiven naar Escobar, zien we dat naast de ondergrondse machtsstrijd, er ook patriarchale (en persoonlijke) conflicten sluimeren, o.a. op persoonlijk vlak. De levendige subplots zijn het behoud van een geloofwaardig evenwicht in deze contrasterende scènes, we zien Escobar als doortrapt en gewelddadige crimineel, maar ook als liefhebbende echtgenoot die met zijn kinderen speelt en lange gesprekken met zijn vrouw voert.

Maura weet daarbij hoe hij de kijker moet inpakken. Hij gebruikt niet alleen zichtbare, verbale emoties, maar zijn hele voorkomen om de boodschap over te brengen. Zeker, hij heeft gevoelens van spijt, maar net zo makkelijk laat hij het lijden toe dat wordt veroorzaakt door de drugshandel die hij heeft opgebouwd. Het enorme talent van Wagner Moura zorgt er voor dat Escobar bijna een aantrekkelijke, gedenkwaardige anti-held wordt. Bijna, want we weten beter! 

Toch ben ik heel benieuwd naar wat het derde seizoen zal brengen. Waarschijnlijk meer: 'Plata o plomo,' oftewel 'zilver of lood'. We zijn er klaar voor,  - Linda de Jong- Redactie HappyMOMs

Narcos 2 -seizoen 2 | Just entertainment | 01-09-2017 | kijkwijzer 16+

................................................................................................................... 

Before I fall

Wat als vandaag de enige dag uit je leven is? Wat als je maar één dag hebt om alles te veranderen?

Achterkant DVD
Samantha heeft alles goed voor elkaar: het perfecte leventje met de perfecte vriendinnen, het perfecte vriendje en zo lijkt het ook de perfecte toekomst. Totdat alles verandert … Na een ongeluk wordt Samantha wakker, maar blijkt het dezelfde dag te zijn als gisteren. Vanaf dat moment beleeft ze steeds opnieuw diezelfde 12e februari. Gevangen in deze herhaling begint Samantha zich af te vragen hoe perfect haar leven eigenlijk was. Klopt het beeld wel dat ze heeft van de mensen om haar heen? En moet ze de dingen eigenlijk niet heel anders aanpakken? Langzaam maar zeker komt Samantha erachter hoe ze in één dag het verschil kan maken. Niet alleen zijzelf moet veranderen, ze moet ook zien door te dringen tot anderen … voordat de tijd om is!

Cast Zoey Deutch, Halston Sage, Logan Miller, Kian Lawley, Elena Kampouris  Regisseur Ry Russo-Young

Review HappyMOMs: Het verbaast me soms hoe makkelijk het is om dingen daadwerkelijk te veranderen. Slechts een stap, een pauze, of een omweg kan je hele leven er anders uit doen zien en het verschil maken.

Iets wat niet alleen mij bezig houdt dat spelen met de tijd. Je ziet het gegeven regelmatig terug in boeken of films. De belangrijkste hoofdrol personage in de (boekver)film(ing) is Samantha Kingston. Een 17-jarige meisje, die na een tragisch ongeval in een soort tijdloop zit. 'Het butterfly effect of 'Het Groundhog Day gegeven', maar dan net even anders.
De naturalistische prestaties van Deutch (en haar filmvriendinnen)en het camerawerk zorgen ervoor dat het verhaal interessant blijft en geloofwaardig. 

 

Karma is a bitch
Zonder alles te willen verklappen gaat dit drama in grote lijnen over adolescentie, keuze en gevolg, en hoe groot die invloed van handelen is. Hoe verder we in de film komen, hoe meer er duidelijk wordt over het ‘hoe en waarom’ Samantha dit overkomt. Gelukkig is er ook plaats voor plezier, er is immers geen betere plek om (wijze lessen te leren) te leren-dan op de middelbare school, ook al gaat dat soms niet altijd even makkelijk.- Linda de Jong

Before I fall | Eone Genre drama, mysterie | Kijkwijzer  12 grof taal, drugs, angst, geweld

...................................................................................................................

Denial

Achterkant DVD
Het rechtbankdrama Denial is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt het boek ‘Denying the Holocaust’, waarin zij David Irving als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden.

Regie: Mick Jackson Cast: Tom Wilkinson (The Full Monty, Shakespeare in Love, The Patriot), Rachel Weisz, Timothy Spall

Review HappyMOMs – Denial is in alle opzichten een  onconventionele en fascinerende film en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De actuele thema’s als: demagogie, vrijheid van meningsuiting en verspreiding van racistische zijn ook (lees juist) in deze tijd niet-mis-te-verstaan. Herhaal geen fouten uit het verleden.

Er is geen bravoure, of opsmuk nodig, alles draait in deze rechtbankdrama om de juridische strijd tussen de Joods-Amerikaanse professor en de historicus Deborah Lipstadt, en haar tegenstander, David Irving, een Britse historicus die beroemd is geworden met het ontkennen van de opkomst en ontwikkeling van de Holocaust. Een eitje zou je denken, maar de zaak was minder eenduidig dan op het eerste gezicht lijkt. De indrukwekkende shots van Auschwitz en de geweldige acteerprestaties van Timothy Spall en Tom Wilkinson doen de rest.

Hoewel Lipstadt zwaar kritisch is op Irving's praktijken en hem een gevaarlijke ontkenner van feiten noemt, is hij slechts een van de vele figuren die ze geassocieerd heeft met het ontkennen van de Holocaust. Niettemin klaagt Irving Lipstadt aan voor laster. In tegenstelling tot de VS, waar de verweerder onschuldig wordt verklaard tot schuldig is bewezen, is het in Engeland aan de verweerder om de beschuldigingen van de eiser te verwerpen.

Helaas voor Lipstadt zijn de meeste bewijzen in vlammen opgegaan, en haar advocaten zien te veel risico in het toestaan van getuigen van de Holocaust. In plaats daarvan wordt de professor gevraagd iets te doen wat ze ongelooflijk moeilijk vindt; namelijk, uit de media blijven en haar verhaal voor zich te houden. Voor  iedereen die waarde hecht aan de geschiedenis.- Linda de Jong - Redactie HappyMOMs

Denial  | eOne | Genre: Drama Biografie |Kijkwijzer 12, geweld, grof taalgebruik,

 

Wat is jouw favoriete serie of film?
Laat het ons weten en je maakt kans op een exemplaar van Captain Fantastic

Meer DVD nieuws?

DVD nieuws Augustus 2017

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!