Follow us:

Vrije tijd / Boek, film & muziek

Neem mij mee : Kinderzwerfboeken Nieuws

Vandaag werd ik verrast door twee zwerfboeken in de bus. Ja, geen katten of konijnen, maar dit keer boeken. Nu weten jullie als geen ander dat (kinder)boeken altijd welkom zijn op onze redactie, zo ook dit fijne stel. Maar in dit geval is het een actie van Nationaal Fonds Kinderhulp om meer aandacht te vragen voor dit leuke fenomeen.


Nu heb ik ook aan jullie een vraagje! Als redactie geven we onze recensie exemplaren aan de basisschool en/of de naschoolse opvang. Wat doen jullie met de kinderboeken die uitgelezen zijn, of waar de kinderen inmiddels op zijn uitgekeken? Misschien wil je ze ook uit zwerven sturen? je kunt ze aan een kind geven of naar een kinderzwerfboekstation brengen. Daar zijn er inmiddels heel veel van in Nederland. Op www.kinderzwerfboek.nl vind je het dichtstbijzijnde KinderzwerfboekStation, kun je zwerfstickers aanvragen en lees je meer over de organisatie.

Waarom een Kinderzwerfboek?
Veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze geen (geld voor)boeken hebben. Daarom is 4 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, uitgeroepen tot Nationale Kinderzwerfboekdag. Kinderzwerfboek roept iedereen op om ruimte te maken in de boekenkast en gelezen kinderboeken uit zwerven te sturen. Zo kunnen meer kinderen lezen! 

Voor Mikai (9) uit Hellevoetsluis (Zie foto hier boven) is de Nationale Kinderzwerfboekdag één van de belangrijkste dagen in het jaar. Mikai is twee jaar geleden zijn KindzwerfboekStation gestart door eigenhandig een krat in elkaar te timmeren. Nog steeds zet hij zich fanatiek in voor Kinderzwerfboek, samen met zijn moeder Elisah. Het duo heeft heel Hellevoetsluis en omstreken gemotiveerd om 9 complete schoolbibliotheken en duizenden boeken van particulieren en rommelmarkten uit zwerven te sturen. Zijn station werd een “hit” en na een oproep op Facebook stroomden de boeken binnen. Hij is een zeer enthousiaste kindambassadeur van Kinderzwerfboek.

Recordaantal zwerfboeken
Mikai en Kinderzwerfboek hopen een recordaantal kinderboeken te laten zwerven op 4 oktober. In Nederland zijn al 1.800 KinderboekzwerfboekStations, zij ontvangen 2 keer per jaar 25 nieuwe kinderboeken dankzij donaties van kinderboekenuitgevers.

 

Meer informatie vind je op: www.kinderhulp.nl

 

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!