Follow us:

Vrije tijd / Huis & Tuin

HappyMOMs Reviewt de BRAUN CareStyle3

Fijn om moeders op het schoolplein te horen verzuchten dat het allemaal geweldig is, maar ik vind moeder zijn van een groot (jongens)gezin, lang niet altijd even simpel. Zoals jullie weten ben ik er voorstander van om eerlijk te zijn en niet alleen over moederschap, maar ook over het huishouden. De schone schijn ophouden is aan mij niet besteed. En om alle taken goed te doen, heeft soms best wat voeten in aarde. Ik kom daarbij dan ook systematisch tijd te kort en loop altijd overal achter aan te rennen.

Blij was ik dan ook, toen de PR-man(ager) van het merk BRAUN me vroeg, of ik soms een handje hulp kon gebruiken bij het huishouden. (D)uh jaaaa,… (altijd)! Verrast dacht ik (slash hoopte ik) dat hij persoonlijk mijn was kwam doen en strijken, maar hij had toch iets anders in gedachten. Of ik misschien de nieuwste CareStyle 3 stoomgenerator van BRAUN zou willen uitproberen die ze onlangs op de markt hebben gebracht.

Natuurlijk moet ook de jongste telg het apparaat eerst goedkeuren!

Nu heb je om een mopje te strijken niet veel nodig 
Met een strijkplank en bout kom je al een heel eind. Maar er zijn zo van die gadgets, waar je ook als ervaren strijkster (wat een raar woord eigenlijk) toch echt wel heel blij van wordt. Nu heb ik al een tijdje een robuuste strijkplank en een grote wasmachine van 9 kilo, een investering waar je echt wat mee kunt. Maar om die berg ook weer weg te krijgen.....,  dat is een ander verhaal. Daarbij is strijken helaas niet echt mijn hobby, dus kom maar op met die hulptroepen!

De stoomgenerator is gemaakt voor het grote werk
Dat zie je en dat voel je. Maar ondanks dat het een krachtpatser is, heeft hij een compact formaat. Ook heeft hij een aantal handige functies, waaronder de Eloxal 3D strijkzool. Dit is een afgeronde strijkzool, gebaseerd op het ontwerp van een snowboard, waarmee je probleemloos in alle richtingen kunt strijken, zelfs achterwaarts. Hindernissen zoals knopen en ritsen worden door deze afgeronde rand makkelijk ontweken. Dat komt goed uit, want ik strijk meestal alles in een keer en van alles en nog wat. Dat is puur zelfbehoud, want het geeft me de rest van de week een rustig gevoel dat iedereen van alles in de kast heeft. Dat geldt overigens weer niet voor sokken, maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen.

Ik dacht altijd een goed stoom strijkijzer te hebben, maar het strijken gaat met dit strijkmonster (door de iCare technologie , vormgeving en alle gemakken) echt veel sneller.  Doe ik normaal een kwartier over drie blouses, nu is dat hooguit 10 minuten. Dat lijkt niet zo veel, maar op een stapel strijkgoed scheelt het al snel een uur. En hannesen met verschillende temperatuurinstellingen voor verschillende stoffen hoeft ook niet meer; want er is maar één stand voor álle stoffen. Dus niet meer wachten tot het strijkijzer opgewarmd of afgekoeld is. Bij mijn vorige strijkijzer moest ik (zonder overdrijven) na het strijken de vloer aandweilen, omdat er een plas water onder de plank lag, maar bij de BRAUN heb je dankzij de constante temperatuur minder stoom nodig. Door het grote waterreservoir is bijvullen niet nodig en je kunt gewoon kraanwater gebruiken. Voor delicate stoffen is er een ecostand* beschikbaar.  Superhandig!

De stoomgenerator is zijn naam wel waardig, buiten de wolk stoom, laat hij duidelijk horen wanneer hij aan het opwarmen en stomen is. Maar dat gebrom is wel prettig, want daardoor weet je waar je aan toe bent. Van mij mag hij geluid maken, voorlopig strijkt hij (bijna) alles glad en snel weg.

Ik kijk naar de keurige stapels. Nu alles nog in de kasten op zien te bergen! Zal BRAUN daar ook een oplossing voor hebben? 

 

Meer weten over de BRAUN CareStyle3?

Neem dan een kijkje op de officiële website. De CareStyle stoomgeneratoren zijn te koop bij de betere (online) elektronica winkels. 
 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!