Follow us:

Vrije tijd / Huis & Tuin

Huishoud tips die je beter kunt laten!

Super georganiseerd. Ben jij ook zo iemand? Die altijd alles aan kant heeft, de kleren heeft gecategoriseerd op kleur en die alle opruimdozen heeft voorzien met geprinte naamkaartjes? Dan is het de hoogste tijd om wat rustiger aan te doen! De wereld vergaat echt niet als je de CDs niet op alfabetisch volgorde in de kast hebt gezet! Laat de boel de boel, want als moeder zijn er zat belangrijkere dingen waar je je tijd aan kan besteden. Hieronder 5 huishoudtips die je net zo goed kan laten.

1. Strijk je theedoeken niet

huishoud tips

Dames, het strijken van een theedoek is echt zonde van je tijd. Want hoe lang blijft deze nou kreukvrij? Een theedoek is bedoeld als een praktisch product, gebruik hem dan ook praktisch!

2. Zet je kruiden niet op alfabetische volgorde

Heb je ook tientallen kruidenpotjes in je keukenkastje staan? En kan je het niet laten ze te sorteren? Koop dan zo'n draaischijf waar je alle kruiden op kwijt kunt. Scheelt zo 10 minuten die je anders had besteed om ervoor te zorgen dat de koriander achter de kaneel staat, maar voor de kurkuma.

3. Maak niet voor ALLES een vast plekje

Ben je zo iemand die voor alles een apart bakje heeft? En de laden verdeeld in compartimenten, zodat de rode sokken niet in de war komen met de zwarte sokken? Dan wordt het de hoogste tijd hier wat soepeler in te zijn. Houd de dingen gewoon in een vaste lade en het komt ook allemaal wel goed.

4. Print labels niet uit met de computer

Hoe simpel is het om een label te maken? Een etiket en een pen; dat is alles wat je nodig hebt. Dus ga niet gelijk achter de computer zitten om een nette uitgeprinte label voor van alles te maken. Dit kan 100 keer zo snel. De tijd die je wint kan je weer aan je kids besteden.

5. Koop niet 100.000 tupperware bakjes

Hoeveel plastic bakjes heb jij in je keukenkastje staan? Gooi ze weg als het er meer dan 6 zijn. Je hebt echt niet elk formaat, kleur en soort bakje nodig. 6 van verschillende maten is ruim voldoende.

Meer lezen over het huishouden?

Laat nu jouw huishoudtip achter op het forum en je maakt gelijk kans op een prachtige spiegel van Carmen! Of lees onderstaande artikelen:

 

Reacties

Heleen
Auteur: Heleen | Geplaatst op: maandag, augustus 16, 2010 14:53
Een andere goede: koop voor spullen gewoon grote manden waar je kinderkleding in kan gooien. Zo hoef je niet telkens alles weer op te vouwen... Voor de luie moeders ideaal!
Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!