Follow us:

Vrije tijd / Huis & Tuin

Kindvriendelijk koken: Smullen met pannenkoeken met paprika

Wie had ooit gedacht dat één van de favoriete gerechten van kinderen, namelijk pannenkoeken, zó gezond en lekker zou kunnen zijn. Vul naar hartenlust met je favoriete groente, of bak ze met alleen wat kaas of spek. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 oranje paprika’s
  • 300g bloem
  • 3 eieren

  • 400ml melk
  • zout
  •  peper

  • 1el olie

Voor de vulling

  • 600g verse spinazie

  • 100g zachte geitenkaas
  • handje geraspte kaas

Voor ongeveer 6-8 pannenkoeken

Bereidingstijd: 40 minuten (+15 minuten oventijd)

Bereiding

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en sprenkel klein beetje olijfolie erover. Rooster in een voorverwarmde oven (200C) een half uurtje, tot ze rimpelig zijn. Laat ze dan in de schaal afkoelen. Je hoeft de velletjes er niet af te halen, die mix je straks helemaal mee.

Mix bloem met de eieren, melk, zout en peper tot een beslag. Met een staafmixer mix je nu de geroosterde paprika’s erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt.

Verhit een koekenpan met wat olie en bak er de pannenkoeken een voor een in. Ze hoeven niet goudbruin te worden, maar wel gaar. Leg ze apart en laat afkoelen.

De spinazie wok je even snel een in een hete koekenpan of wok. Die hoeft alleen maar te slinken. Druk daarna zoveel mogelijk van het vocht eruit.

Besmeer een pannenkoek met wat geitenkaas, vul met de spinazie en rol op. Herhaal dit met alle pannenkoeken. Leg de opgerolde pannenkoeken in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas naar keuze.’

Tot en met stap 5 kun je ook alles al voorbereiden en afgedekt koud wegzetten.

Verwarm je oven voor op 170C. Als de oven op temperatuur is de ovenschaal erin zetten en in een kwartiertje alles warm laten worden en de kaas laten smelten.

Variatiemogelijkheid

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan voor een simpelere versie.
Bak de pannenkoek aan één kant en beleg de bovenkant met plakjes kaas, die je in het beslag duwt. Pannenkoek daarna omdraaien en aan de andere kant nog kort bakken. Dit zou je ook kunnen doen met plakjes ontbijtspek in plaats van kaas.


Hmmm, smullen maar!  



Dit overheerlijke kindvriendelijke recept komt van Tijd Voor Paprika



 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!