Follow us:

Vrije tijd / Huis & Tuin

The Mystery Mansion Storytelling Card Game

Houd jij automatisch je adem in bij een spannend boek, of kruip je helemaal in een personage? Bedenk je regelmatig een heel plot in je hoofd? Dan is 'The Murder Mystery Mansion Storytelling Card Game' typisch iets voor jou.

Het pakket is bij het uitpakken al een verrassing, want de vormgeving van het spel lijkt op een Art deco boek. Wie mij een beetje kent, weet dat ik een allesverslindende boekenworm ben, maar een storytelling kaartspel is toch wat anders. Gelukkig hoef ik daar niet bang voor te zijn, want de vormgeving en inhoud zijn zeker de moeite waard. De Victoriaanse kaartafbeeldingen (myriorama) zijn van Lucille Clerc (een meer dan geweldige illustratrice) en zien er aan de voor en achterkant stilistisch uit, in een zacht roze uitvoering.

Een goed verhaal beweegt van gebeurtenis naar gebeurtenis en pauzeert alleen, 
om zoveel als nodig is en niets meer te zeggen…

Hoe werkt het?
Het spel heeft twintig kaarten die je in willekeurige volgorde (naadloos) achter elkaar kunt plaatsen om zo uiteindelijk een verhaal te vertellen, een panorama dat wel 170 cm lang kan worden! De twintig kaarten zijn in willekeurige volgorde te leggen en vormen samen een verhaal of 2.432.902.008.176.640.000 (Daar ben je dus wel even zoet mee).

Trek de gordijnen dicht, maar maak het niet te donker, want je moet nog wel de geweldige kaarten, met inkttekeningen kunnen zien en let vooral op de kleinste details. Elke kaart brengt een nieuw avontuur. Gebruik je fantasie en volg het verhaal door de gang van een mysterieus landhuis. Bouw een verhaallijn met de inwoners en hun geheimen. We zien mysterieuze harnassen, verdachte situaties, butlers en (gl)amoureuze koppels en zelfs een moord. Waar neemt het verhaal jou mee naartoe?

Hoe hebben ze het gedaan en waarom?
Het is allemaal in handen van de speler ... .....

Je kunt in het begin de spelregels erbij houden en gaandeweg je eigen variaties ontwikkelen. (Wat trouwens, mocht je de ambitie hebben, ook een heel goede schrijfoefening is!.) Spelers werken samen in teams, om het mysterie op te lossen met behulp van logische beredenering of juist aanname).

Verken het landhuis en de personages en neem de tijd om een heleboel dingen aan de weet te komen van verschillende personages. Er zijn negen kamers in het herenhuis, elk met een semi-willekeurige verzameling meubelstukken. Het spel is zeer geschikt voor feestjes, of ontspannen avonden en je raakt er niet snel op uitgekeken.

Wanneer ik de kaarten uitleg op tafel, doet de setting me sterk denken aan verhalen, als de 'Murder on the Orient Express', van Agatha Christie. Vaag komt ook de herinnering aan Cluedo naar boven- waarbij je verschillende aspecten van een vergelijkbare situatie in een vergelijkbaar herenhuis of een Brits landhuis onderzoekt. Maar dat maakt niet uit, want dit spel uniek, en een goede opvolger van de vorige Storytelling Card Game.

Alles wat we nodig hebben aan theorie is: ' How did they do it? Why did they do it?' en we zijn weg!  De kern van het verhaal is er al. Als je wilt weten wat er daarna gebeurt, raad ik je aan, er zelf verder op te broeden.  Helemaal Leuk en lekker spannend  - Linda de Jong (Redactie HappyMOMs)

Meer informatie over : The Mystery Mansion Storytelling Card Game | Auteur  Lucille Clerc | Uitgever  BIS Publishers | ISBN 978 17 8627 151 8 | prijs 18,00 euro

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!