Follow us:

Vrije tijd / Huis & Tuin

Een hekel aan wassen? Lees deze 7 tips

Er zijn weinig dingen waar ik écht een hekel aan heb. Maar als ik moet kiezen komt de was doen wel stipt om nummer 1 te staan. Want hoe vermoeiend is het, als je na een lange werkdag thuis komt, kinderen in bed hebt gedaan en er dan nog een stapel was staat te wachten. En dit iedere dag weer… Daarom ben ik het internet gaan afstruinen voor handige tips om het wassen een beetje dragelijker te maken. Lees hieronder mijn favoriete tips.

1. De wasmachine schoonmaken

Eerlijk gezegd maak ik onze wasmachine veel te weinig schoon. Niet zo slim, omdat in de trommel zeep -en vetresten overblijven die ervoor zorgen dat je was minder schoon wordt en je wasmachine eerder stuk kan gaan. En zonder wasmachine wordt dat wassen helemaal een hels karwei. Maak daarom minstens eens in het half jaar je wasmachine schoon door een wasbeurt zonder kleding in de wasmachine te draaien op 90 graden. Doe in het bakje waar normaal het zeep gaat ongeveer een halve liter schoonmaakazijn en twee flinke scheppen soda. Maak gelijk ook het zeepbakje en de binnenkant van de deur goed schoon.

2. Vetvlekken verwijderen

Een handige tip voor als je vetvlekken uit kinderkleding wil krijgen, is het gebruiken van schoolkrijt. Wrijf de vetvlekken goed met het krijt in. Doe daarna de kleding gewoon in de wasmachine. Het is echt een wondermiddel voor alle soorten vetvlekken.

3. Op elke kinderkamer een wastas

Zorg dat je kinderen ook helpen in het huishouden en hun vuile was niet laten slingeren, door op elke kamer een wasmand of wastas neer te zetten. Superhandig en ruimtebesparend zijn de wastassen van Brabantia die je overal kan ophangen en doordat deze in verschillende kleuren verkrijgbaar is, is het ook gelijk een leuke badkameraccessoire.

4. Droogtijd verkorten

Een handige tip om de droogtijd in de droger te verkorten is door een droge handdoek bij de natte kleding te stoppen. Dit scheelt behalve tijd ook wat geld.


5. Het sokkenprobleem

Het komt wel erg vaak voor dat ik onze dochter met een rode en gele sok naar de crèche toe breng, omdat ik nergens een paartje kan vinden. Een leuke oplossing hiervoor is om bij de wasmachine een “verloren sokken” bord te maken. Hang aan dit bord de verloren sokken totdat hun wederhelft spontoon weer opduikt. Bekijk hier een LibelleTV filmpje van hoe je zo’n bord maakt

6. Vouw je t-shirts in drie seconden

Mij kost het soms wel ruim een half uur om alle kleren op te vouwen die uit de droger komen. Met dit trucje kun je deze tijd flink inkorten. Een slimme manier om in drie! seconden een t-shirt op te vouwen.

7. De wat-moet-waar-kledingkast

Als ik zelf al niet meer weet waar welke kledingstuk thuis hoort in de kledingkast, is het voor kinderen helemaal lastig. Maak het jezelf en je kinderen makkelijk en schrijf op elke lade van de kast wat er in hoort te liggen. Dit kun je zelf maken door de kast te verven met speciale schoolbordverf en daarna met schoolkrijt de kledingstukken op de lades te tekenen. Afbeelding credits: http://www.shelterness.com