Follow us:

Vrije tijd / Uitjes & reizen voor gezin

De geheime plekjes van Parijs

Ben je al meerdere malen in Parijs geweest en heb je genoeg van het Louvre, de Notre Dame en de Chams-Élysées? Heb je zin om om de stad van de liefde op een andere manier te bekijken?  Dan heb je geluk. Alhoewel Parijs de meest bezochte stad van de wereld is –meer dan 26 miljoen per jaar- zijn er nog talrijke onontdekte plekjes te vinden.

De onderstaande *geheime buurten* in Parijs zijn geliefd bij de echte Parijzenaars:

saintmartin_cc_hotzeplotz

Het Saint-Martin kanaal
Het Canal Saint-Martin is een Frans kanaal in het noordoosten van Parijs, grotendeels in het Xe arrondissement. Samen met het Canal Saint-Denis vormt het een verbinding tussen twee delen van de Seine.  De loopbruggen over het kanaal, het groen en de stadse sfeer maakt het kanaal Saint-Martin ideal voor slenteren, picknicken, shoppen “off the beaten track” en te fietsen.  De ongewone ontspannende sfeer van deze buurt in noord-oost Parijs is een hotspot voor modekenners en ouders op zoek naar wat rust in het hectische stadse leven.  De buurt is ook te zien in films als Amélie en Hôtel du Nord.

montorgueil_paris

 

De buurt rond Rue Montorgueil
Midden in het centrum, enkele minuten verwijderd van de Saint-Eustache Cathedraal en het Centre George Pompidou, bevindt zich een authentiek voetgangersgebied. Rue Montorgueil, een van de oudste straten van Parijs, heeft een zeer levendig straatbeeld. Met zijn markten met de meest verse producten, de banketbakkerswinkels met de heerlijkste taartjes en de perfecte mix van ultrahippe en ultraklassieke eetgelegenheden is het een buurt die je niet mag missen. Zelfs de impressionistische schilder Cluade Monet heeft deze straat vast gelegd in een schilderij uit 1878.

Labutteauxcailles_cc_villamil
 La Butte aux Cailles

Gelegen tussen Montparnasse en Chinatown is een heuvelachtige, verborgen wijk met smalle straatjes, piepkleine huisjes en art deco architecture die je nergens ander in Parijs vindt. La Butte aux Cailles is een van Parijs' best bewaarde geheimen en voor een goede reden. Het is een van de weinige wijken waar de winkelketen nog niet hun weg hebben gevonden en waar je nog klimop bedekte art-deco huisjes kan bewonderen. Het is een heerlijke plek om rond te slenteren, drankjes te drinken of heerlijk te dineren.


Heb jij nog leuke tips en adresjes in Parijs?

Deel het met andere MOMS en plaats een reactie!