Follow us:

Vrije tijd / Uitjes & reizen voor gezin

Sprookjesachtig Praag tijdens kerst

kerst praagPraag wordt in de decembermaand verlicht door duizenden kerstlichtjes. De HappyMOMs redactie is begin december, samen met de redacteurs van Dailylin, Curvacious en Damespraatjes, naar de hoofdstad van Tsjechië afgereisd om zich onder te dompelen in deze heerlijke kerstsfeer. Kerst tijdens Praag ook iets voor jou en je gezin? Lees hieronder leuke to do tips!

Kersmarkten in Praag

De kerstmarkten (van 1 december tot 6 januari) van Praag staan bekend als een van de mooiste van Europa. De kerstmarkten zijn verlicht met duizenden lichtjes en zorgen voor een echt “winter wonderland”.

De grootste kerstmarkten vind je in het OudeStadsplein en het Wenceslas plein (5 minuten van elkaar lopen). Je vind hier allerlei heerlijke lekkernijen: zoals opgerold deeg met amandelen en suiker (trdelnik) en satéprikkers met chips. Natuurlijk mag ook Gluhwein niet ontbreken. Op en rondom het plein hoef je je niet te vervelen, er zijn zangkoren, optredens en concerten die zorgen voor een authentieke kerstsfeer.

Minidierentuin en kerstboom op Oude Stadsplein

Op de Oude Stadsplein kunnen kids schapen, geiten en zelfs lama’s aaien. Ook kun je hier een ritje maken in een romantische koets die door 2 paarden wordt getrokken. Maar het meest indrukwekkende op dit plein is de enorme versierde kerstboom afkomstig uit de Sumava bergen. In de eerste week van december wordt deze boom feestelijk “aangestoken”, een belangrijk event voor de Tsjechen. Zorg er wel voor dat je er op tijd bij bent, toen wij er waren werd het plein afgesloten wegens drukte.

trdelnikKlassiek kerstconcert

Een klassiek kerstconcert brengt je nog dichter naar dat echte kerstgevoel. Wij hebben tijdens onze trip een concert in de Sint Nicolaas basiliek bezocht. Een andere hele mooie locatie voor een concert is het Klementium. Kaartjes kan je gemakkelijk via de volgende website kopen: http://www.pragueticketoffice.com/venues/. De concerten duren meestal maximaal 1 uur, dus voor je oudere kinderen kan dit ook een mooie eerste kennismaking zijn met klassieke muziek.

Ga voor de actuele activiteiten met kerst naar: http://www.myczechrepublic.com/prague/prague-christmas.html (let op: wel in Engels)

Tip van HappyMOMS redactie: In december kan het behoorlijk koud zijn, neem dus warme kleren mee! Toen wij er waren droegen we zelfs een panty onder onze broek!

Naar Praag tijdens kerst?

De HappyMOMs redactie is naar Praag afgereisd in samenwerking met het Tjeschisch toursitenbureau CzechToursim en de reisorganisatie TravelBird heeft elke dag nieuwe acties die het allerscherpste zijn op het internet. Wil jij nog last minute naar Praag? Klik hier om direct de aanbiedingen voor een stedentrip naar Praag te bekijken.