Follow us:

Vrije tijd / Uitjes & reizen voor gezin

Bescherm je kroost, met Biodermal Zonnemelk Kids

Smeer goed in met *Biodermal 50 zonnemelk kids* en bescherm je kroost!

Het water gorgelt en proest. De golven komen en gaan. Aan de vloedlijn al een hoop kinderen. Ondanks dat het pas mei is, neemt de zonkracht al flink toe. Hier geen haast of stress, maar heerlijk ongedwongen buiten rotzooien in het zand en water.

Toch is het ook al met dit weer oppassen geblazen!
We hebben als Nederlander de naam, maar we zijn echt veel te zuinig met smeren. En bescherming werkt alleen bij vaak en intensief smeren. Het water koelt de huid flink af, waardoor je niet altijd in de gaten hebt dat je flink aan het verbranden bent.

Let vooral ook op je kinderen
De kinderhuid beschikt nog niet over alle natuurlijke beschermingsmechanismen, omdat ze nog volop in ontwikkeling zijn. Daarom is het extra belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en als ouders alles doen om onze kroost te beschermen. Niet alleen thuis, maar ook in kinderdagverblijven, op scholen en sportclubs. Huidschade die in de vroege kinderjaren wordt veroorzaakt, kan niet kan worden teruggedraaid als men volwassen is.

Wanneer kun je het beste smeren?
Als vuistregel kun je zeggen dat je vier keer per dag moet smeren, na het ontbijt, bij de koffie, rond de lunch en bij de thee. En niet alleen op vakantie, of aan zee, maar ook als je op een zonnige dag gaat fietsen, wandelen of hardlopen.

Welke factor?
De factor maakt niet zoveel uit. Bij regelmatig smeren is factor 20 of 30 voldoende voor volwassenen. Neem voor kinderen liever wel een factor 50 met SPF50+ met UVA/UVB filters

Biodermal Zonnemelk Kids beschermt direct de gevoelige huid van kinderen. De lichte parfumvrije formule trekt snel in de huid en is water- en zand resistent. De zonnemelk kan zelfs direct na het zwemmen worden aangebracht op een natte huid. De drie vocht inbrengende ingrediënten vormen samen een (voelbaar) beschermend laagje op de huid. Ondanks dat het niet geparfumeerd is ruikt de zonnemelk licht naar crème.

Hoe te gebruiken?
Breng voor blootstelling aan de zon een ruime hoeveelheid aan op de huid! Een kleine hoeveelheid (lees ook boven) biedt niet voldoende bescherming. Smeer herhaaldelijk in om de bescherming te behouden, vooral na het zwemmen. Bewaar de zonnebrand niet te lang en koop regelmatig een nieuwe tube.

Tips

  • Houd baby’s en jonge kinderen uit direct zonlicht. Blijf niet te lang in de zon en nooit tussen één en drie uur in de middag.
  • Zet een kinderwagen, box, zandbak en badje altijd in de schaduw of onder een parasol. Houd er rekening mee dat zand UV straling weerkaatst. De straling is hierdoor intensiever.
  • Bescherm kinderen met T-shirt, pet én zonnebril. 
  • Gebruik een product met een zeer hoge beschermingsfactor (SPF 50+).

Lees hier de lijst van ingrediënten

Biodermal Kids SPF50+ Zonnemelk (ook verkrijgbaar in zonnespray) | 125 ml | Prijs 24.99, maar nu in de aanbieding!

Meer lezen? Neem dan een kijkje op de officiële website

 

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!