Follow us:

Vrije tijd / Uitjes & reizen voor gezin

Glamping experience bij: La Parenthèse - Les Ormes

Associeer jij kamperen met slecht slapen, geklungel en ongemak? Dan heb ik goed nieuws, want bij Glamping ‘La parenthèse les Ormes’ - in het glooiende Franse landschap- geniet je volop van het buitenleven, maar dan met veel comfort.

Wanneer ik vanuit een prachtige, bosrijke vallei het terrein oprijd, loopt een koppeltje kippen net het grasveld op. Tokkend en pikkend hebben ze geen enkel besef van de tijd. Beeldvorming doet zijn werk, (La Parenthèse)  What’s in a name?

De uitnodiging voor een ultiem glamping experiment staat, maar eerst ga ik op zoek naar Geraldine, mijn contactpersoon voor vandaag. Ondertussen bekijk ik alvast het terrein. Dat ziet er perfect onderhouden uit. De ronde vormen in het landschap nodigen uit om meer te willen ontdekken. Ik laat mijn koffer in de achterbak en strijk in afwachting neer op het terras voor een heerlijk kopje koffie. De hangmat tussen de bomen met moeite negerend, leg ik notitieboek en pen alvast klaar op tafel..

Ik heb in het verleden een aantal keren gekampeerd, maar dan in een mobile home. Ondertussen is Geraldine aangeschoven. Zo goedaardig als ze op het eerste gezicht lijkt, snuift ze als ze mobile-home hoort. Een rimpeltje in haar neus laat haar afkeuring zien. Oeps, ik schiet in de lach. Dat is geen goede beurt, ze vindt de moderne blokken ronduit lelijk en ‘het campinggevoel’ niet verhogen. Geen probleem, aankomende uren mag ze me overtuigen wat ‘campinggevoel’ precies inhoudt en daar blijkt ze verdacht goed in te zijn.
Tijd tikt weg en mijn camera maakt overuren.

Even voorstellen: Géraldine en Alban Trompette en Estelle en Sébastien Auvray (zie foto hieronder) zijn sinds september 2016 de nieuwe eigenaren van de camping. Ze hebben samen keihard gewerkt aan vernieuwing van het sanitair, het zwembad, het restaurant, het accommodatieaanbod en meer om de camping naar een nog hoger niveau te tillen. Feitelijk zijn ze net open, want het seizoen is 22 april 2017 begonnen.

 

Tijdens het rondje (zeg maar gerust ronde) over het tien hectare grote terrein, kom ik behalve een zwembad, een tennisbaan, een kinderboerderij, een voetbalveldje en een meertje met zandstrand ook verschillende eetgelegenheden en accommodaties tegen. Je kunt je eigen tent, camper of caravan meenemen,  maar het hoeft niet. De plaatsen zijn trouwens echt ruim voor Franse begrippen ( tussen de honderdtwintig en tweehonderdveertig vierkante meter) en je kunt kiezen tussen verschillende plaatsen. Hieronder een kleine compilatie van de tenten en mogelijkheden. Meer informatie over La Parenthèse -  Les Ormes  vind je op de website 

 

Maar er zijn ook genoeg andere mogelijkheden.
Denk aan houten chalets, cabines, diverse tenten, een strandhut, een villa (voor tien personen), een Tournesol, (nooit van gehoord!) Dit laatste is een huisje dat je zelf naar de zon kunt draaien op het water. En tenslotte ook luxueuze Lodge tenten (zie foto hieronder).
Hierin mag ik de nacht doorbrengen. Ik voel me ter plekke Karen Blixen. Als dit geen ”Out of Africa” moment is! Alleen dan met een eigen badkamer met regendouche. Je zou met alle luxe bijna vergeten dat je gewoon in de natuur bent, tot ik een knots van een Franse spin zie. ‘Archhhh…’ toch de koffer maar even dicht achterlaten. Ik moet meteen aan dat onderzoek in de Quest denken, waar de mens gemiddeld acht spinnen eten in zijn slaap. Jak, onsmakelijk. Zal het een broodje aap verhaal zijn of toch waarheid? 

Ik zie het voor me. (Nee niet de spin, alhoewel, ja dat nu ook ..) Maar ik bedoel kamperen  met 'allure'.  Hoe mooi, rustig en ruimtelijk kamperen midden in de natuur kan zijn. Het grote, robuuste terras met loungebanken en stoelen tussen al het groen.
Geen stress, geen televisie of computers (de wifi is hier in de tent namelijk echt prut ), alleen de hemel boven me. Het geroezemoes van andere gasten geruststellend op de achtergrond. Hoe ik straks lekker rozig word en in slaap val. En dan gewoon de natuur haar gang kan laten gaan. Wakker worden van het licht en de vroege vogels….

Maar eerst nog uit eten! In het hoogseizoen zijn er meer mogelijkheden, en er is ook een speciaal kinderrestaurant, maar ik ga eten bij 'De Schuur'. Het klinkt haast oneerbiedig, want bij schuur denk ik aan simpele kost, maar ik geniet van een heerlijk diner met een snufje chic. Dat doet het Glamping-gevoel wel eer aan. Niet alleen het eten, maar ook het terras ziet er prachtig uit. Wat ik zo fijn vind in Frankrijk is dat mensen veelal gebruik maken van streekproducten. Zo weten ze waar het vandaan komt en is het altijd vers. Een gewoonte die Nederland best over mag nemen.

 

De camping ligt in Saint-Étienne-de-Villeréal. Een gemeente in Frankrijk in het nog rustige, noordelijke deel van de Lot et Garonne, grenzend aan de Dordogne en in de omgeving is van alles te doen. Op een paar kilometer afstand vind je al Bastide dorpjes als Villereal, Monpazier en Monflanquin. Behalve dat ze karakteristiek zijn, hebben ze bezoekers talloze bezienswaardigheden te bieden en middeleeuwse architectuur. De bekende lokale markten van Sarlat, Issegeac en libos om de heerlijkheden van de Périgord te proeven.

Zeker doen!
Bezoek het Kasteel van Gavaudun en het Kasteel van Bonaguil.

Ga slenteren in Steden als Bergerac, met veel renaissanceaccenten in het centrum. De geest van Cyrano de Bergerac is hier nog alom aanwezig en de middeleeuwse. De renaissance stad Nérac, hoofdstad van de Albret, met het kasteel van Hendrik IV, de wandeling langs de Garenne, de Protestantse kerk en nog veel meer is ook zeer de moeite waard.

 

Tekst & Foto's Linda de Jong

 

 

Meer lezen over Frankrijk?

Lees hier ook het verslag van Linda over:

Bergerac,
Nerac,
Neuville
en de Lot-et-Garonne

 

 

 #Glamping #Reistips #spon #Travelblogging #Lot-et-Garonne #Nouvelle-Aquitaine #LoveFrance <3

 

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!