Follow us:

Vrije tijd / Uitjes & reizen voor gezin

Hiroshima : Reizen door de ogen van een kat

Uit onderzoek van de NOS blijkt dat Kattenfilmpjes kijken niet alleen leuk is, maar dat het ook goed is voor je. Dat Kattenfilmpjes mateloos populair zijn op YouTube , wisten we al een tijdje, maar wist je dat er ook een Cat Street View is?


Lees het allemaal in het blog van Cherry Lab : trendwatchers en experts in online pr & branded content in de reisindustrie. Ze spotten soms de gekste trends op dat gebied.

Bestemmingen en steden doen heel erg hun best om reizigers naar zich toe trekken.
In het Japanse Hiroshima weten ze alles te overtreffen; daar laten ze katten de storytelling doen via de Japanse Cat Street View! Altijd al eens willen weten hoe je stad ervaart vanuit het perspectief van een kat, klauterend over daken, balancerend op dakgoten op kruipend onder deuren door?

What’s new?  De Japanse Cat Street View is een nieuwe manier van Street view, maar dan door de ogen van katten. Op de website van de Cat Street View volg je de routes die zijn uitgestippeld in Hiroshima door een kat. Grappig!

Waar? Het is mogelijk om door Hiroshima, Japan rond te lopen en de straten te bekijken vanuit het perspectief van een kat. Smalle straatjes, winkelpassages, tempels, en bij kattenliefhebbers thuis; je komt het onderweg allemaal tegen.

On trend? Ja! De Cat Street View past goed bij de trend ‘mystery me’. Wat je gaat tegengekomen is namelijk een verrassing en je komt op plekken die minder goed bereikbaar zijn voor de mens. Je kan zelfs op een dak terecht komen!

Iets voor jou? Vind je het leuk om rond te snuffelen op plaatsen die minder bekend zijn? Of wil je gewoon eens weten hoe de wereld door de ogen van een kat eruit ziet? Dan is een bezoekje op de website de moeite waard. Ondertussen kom je nog andere katten tegen die zichzelf soms even willen voorstellen. Miauw!

Hoe kom je er (aan)? Je hoeft alleen maar naar de website te gaan en de wandeling kan beginnen!

Er zijn twee routes die je door het winkelcentrum kunt nemen, om het gebied van Senkoji Park, soms geschreven als Sankoji, met boeddhistische tempels en de zogenaamde Cat Pathway.

De kaart werkt op desktop- en mobiele browsers, maar wordt het best bekeken in Chrome. De audio kan worden gedempt door te klikken op het luidsprekerpictogram in de rechter bovenhoek van de kaart

Hot or not? Wij vinden dit leuk! Het is overigens wel allemaal in het Japans, maar de route wijst zich gelukkig vanzelf. 

Wil je meer info? Neem dan een kijkje op de website: hiroshima-welcome.jp

 

Foto credits bovenste foto & teaser: ©Linda de Jong

Filmpje youtube:  広島 CAT STREET VIEW 第1弾 --尾道篇-- コンセプトムービー /
Hiroshima Cat Street View "Onomichi" - Concept Movie

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!