Follow us:

Vrije tijd / Uitjes & reizen voor gezin

I love Griekenland <3 - Alonissos Top 5

THE BEST PLACE TO EAT
Dat zijn natuurlijk de keukens met traditionele Griekse maaltijden. Ik heb in een week niet overal kunnen eten, maar als je écht goed wilt eten, dan kan ik je het restaurant Archipelagos aanraden in de haven van Patiri. Daar heb ik de lekkerste visschotel ooit gegeten. (middelste foto onderste rij).  De bediening is er vriendelijk en de prijzen zijn goed. Specialiteiten: Seafood, mezedes and tsipouro. 

Erg gezellig is het restaurant Sea food. Waar je een tsipouro (Grieks drankje) bestelt, en mezze erbij krijgt. Uiteraard mag je kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. Bij ieder drankje krijg je andere hapjes. Het geheel wordt begeleid door live muziek.

Een bijzondere plek om te eten is Pizza restaurant Sunset, waar je bovenop de heuvel kunt genieten van een kop koffie, drankje of een eenvoudige maaltijd. Het prachtig uitzicht over het water is uniek en met een beetje geluk zie je een ondergaande zon.

Waar ik ook enorm van heb genoten!  Als je in de gelegenheid bent, eet dan eens homemade by locals. Ik mocht (mijn gids) moms rustic kitchen bewonderen. En wat was dat fijn en gezellig. Ze vertroetelde me met een heerlijke cheese pie, salade en gevulde paprika en peper. Met Griekse koffie na.

HIGHLIGHT OF THE DESTINATION
Het leuke aan Alonissos is dat het eiland niet te groot is en je geen haast hoeft te hebben, om toch heel veel te zien. Voor mij zijn de highlights: De oude stad, de wandelroutes door de natuur en in het bijzonder de route van de oude stad naar het strand van Mikros Mourtias, het bos (Agii Anargyri) aan de westkant van het eiland en de vissersdorpen Steni Vala en Kalamakia. Maar er is meer! Een gevoel van rust en fijn leven.


RELAXING POINT
En meteen mijn favoriete plek: op de top van de heuvel in Milia Beach. Er hangt daar zo’n relaxte sfeer dat ik er voor altijd zou willen blijven. De zon, de ongelooflijke blauwe kleur van het water, het gezoem van de hommels en de geitenbellen op de achtergrond. Heerlijk mystiek! De zee is zo kalm dat het een glinsterend meer lijkt en de hele atmosfeer lijkt doordrongen van het bestaan.

LITTLE SECRET
Weinig geheim, maar oh zo lekkerder is de traditionele taart van Alonnisos. Het hele eiland is een geheim (misschien moet ik dat zo houden), want het is nog fijn begaanbaar en niet zo toeristisch. Meer verborgen is de Kastanorema kloof. Het valt me op dat veel toeristen de plaats niet kennen of er nooit gelopen hebben. Zelfs locals niet. Als je sportief bent is het zeer de moeite waard! (Wel een gids huren!)

HIP EN HAPPENING
En gelijk het allerfijnste plekje! Pastry shop Hayiati - In het hart van de oude stad, met uitzicht op de hellingen van het eiland en de Egeïsche Zee. Heerlijk home-made desserts, taarten, koffie en ontspannen (niet te luid) muziek. Je komt er helemaal tot rust.

Het plein op de top van de oude stad. Daar wordt live muziek gespeeld voor toeristen en de lokale bevolking. Je kunt er mensen ontmoeten en genieten van muziek, en de gebouwen aan de bovenkant.

De echte Griekse sfeer vind je op het Grieks festival, met traditionele Griekse zang en dans. Het festival vindt plaats in juli en duurt drie dagen. De Grieken komen overal vandaan om te zingen, dansen en iedereen te ontmoeten. Een groot feest en heel leuk om naar te kijken.

Het Ikion Café - Bistro gelegen in de pittoreske haven van Steni Vala. In de schaduw, met de zilte geur van de haven, het kleurige moderne terras met veel bloemen. Hier kun je de lekkere hapjes, van verse lokale Alonissos' producten proeven maar ook zelfgemaakte pizza's, spaghetti, of de traditionele souflaki gerechten. En natuurlijk de traditionele zoetigheden als Galaktoboureko (melk pie). 

 

 

Reisblog & Foto's: Linda

 

Meer weten over dit toffe project? - waarbij maar liefst 100 bloggers  naar de 100 mooiste plekken in Griekenland gaan. Zij ontdekken alle highlights en little secrets van Griekenland. Van Andros tot Zakynthos. Droom weg bij de blogs, ontdek bijzondere tips en plan jouw perfecte reis naar Griekenland. Meer info op de website van: www.ilovegriekenland.nl

Meer lezen over Griekenland? 

Reisblog Linda: Alonissos, het eiland waar je thuiskomt
Skiathos in vogelvlucht

 

 

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!