Follow us:

Vrije tijd / Uitjes & reizen voor gezin

Review nieuwe attractie Hellendoorn: Draaien in het DrakenNest

Het is de zaterdagochtend van het lange pinksterweekend. Samen met mijn kids, en een vriendin met haar kids, reizen we af naar de mooie provincie Overijssel, waar we verwacht zullen worden in Avonturenpark Hellendoorn om de nieuwe attractie “Het DrakenNest” te beoordelen.

Na ruim anderhalf uur rijden wij de parkeerplaats op, en strekken we eerst maar eens de benen. Die benen moeten overigens snel in beweging komen, want de kinderen zijn door het dolle heen er gaan er als een haas vandoor. Bepakt en bezakt hobbelden wij erachteraan op weg naar de kassa's. Na het bemachtigen van de kaartjes, valt de lengtemeter op bij de ingang. Kinderen kunnen zich hier laten meten en krijgen een bandje met een kleur die past bij de lengte. Handig, want dit scheelt een hoop gedoe. Bij elke attractie in het park, wordt namelijk naar aanleiding van de lengte van het kind bepaald of het in de attractie mag, en of er begeleiding mee moet.

Bij de entree worden we verwelkomd door de mascotte van Avonturenpark Hellendoorn. Uiteraard willen de kinderen direct op de foto met deze heerlijke knuffelbeer. We vervolgen onze weg, en na een half uur gekke bekken te trekken voor de lachspiegels, stappen we met zijn allen in de monorail; dit is een soort treintje die boven een gedeelte van het park een rondje maakt, zodat je goed kunt zien, wat voor attracties er allemaal zijn, en waar ze zich in het park bevinden. Na een vrij korte rit, stappen we uit. Ik ben verbaasd over hoe klein het park eigenlijk is. Althans dat lijkt zo, want na het bestuderen van de plattegrond, moet er nog meer zijn. Na een kleine wandeling komen we inerdaad bij een ander gedeelte van het park terecht. Het blijkt veel groter te zijn dan dat ik mij van vroeger kan herinneren. Oké, dan praten we over ruim dertig jaar geleden en intussen zijn er veel attracties bijgekomen.

En dan ineens doemt hij op: “Het DrakenNest”. De attractie is pas sinds kort geopend, en ziet er fantastisch uit. Het is een primeur voor Nederland, omdat deze ‘Mega Disk'O' attractie nog niet in Nederland te vinden is. De attractie omschrijft zich als een ronddraaiende, heen en weer bewegende schijf waarin bezoekers kunnen plaatsnemen. De attractie is volledig gethematiseerd. Je waant je in de Middeleeuwen tussen ridders en draken, alsof je één van de hoofdpersonen bent in een spannend ridderverhaal!

Omdat ik een paar dagen voor ons bezoek door mijn rug ben gegaan, en nog niet helemaal vrij van pijn ben, houd ik mij bezig met het bewaken van de tassen, terwijl de kinderen en vriendin plaatsnemen in de attractie. Ik geniet van de blije gezichten, en alle enthousiaste verhalen als ze eruit komen. Of ze nog een keer mogen gaan? Ik weet genoeg; deze attractie is een geweldige aanvulling voor het park. Na zes keer moeten we toch echt verder, er is tenslotte nog meer te zien, en te doen.

Ondanks de voorspelde regen en zelfs onweer, schijnt de zon volop. Dus besluiten we om in alle waterattracties te gaan zoals de wildwaterbaan (aaahhhhh), en de Sungai Kalimantan. Dit laatste is te vergelijken met de wildwaterbaan van de Efteling, alleen is deze veel leuker en spectaculairder, en duurt de rit veel langer.

Wat echt opvalt, is dat het park overal super schoon is, er voldoende gelegenheid is om op een terras te eten en te drinken, er overal bankjes staan bij de attracties, en alles er vrolijk, kleurig en verzorgd uitziet.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht, zij kunnen zich vermaken in Dreumesland. Dit is een speciaal gebied binnen Avonturenpark Hellendoorn voor de kleine avonturiers. Alle attracties in dit gebied, zijn geschikt voor kinderen tot 120 cm.

Wat ook uniek is, is het enorm waterpark.
Aquaventura Slidepark is een outdoor waterpark van 5000m2 met 11 spectaculaire waterglijbanen. De glijbanen zijn voorzien van uitglijdbakken, er is geen zwembad. Naast de fantastische glijbanen, hebben ze voor de kleine waterratjes een waterspeelplek. Voor 3 euro heb je toegang tot dit waterpark.

Omdat het al aan het einde van de middag is, en de lucht boven ons toch behoorlijk begint te betrekken, is het waterpark voor ons geen optie meer, maar dit gaan wij zeker nog eens doen.

De inhoud van de meegenomen rugtassen is op, de voetjes beginnen moe te worden, en de eerste druppels regen vallen op ons hoofd. Omdat een paar buikjes beginnen te knorren, besluiten we de dag te eindigen met een heerlijk hapje, en een drankje in het restaurant, voor we aan onze lange terugreis gaan beginnen.

Conclusie: Avonturenpark Hellendoorn is een leuk en divers park voor het hele gezin. Er staan veel attracties die je verder in Nederland niet zult vinden. Het park is groot, maar niet te groot, het is overzichtelijk, schoon, (en ook niet onbelangrijk) er zijn voldoende toiletten. Daarnaast wordt er rekening gehouden met jong en oud. Zeker in combinatie met het waterpark, kun je je hier prima meerdere dagen vermaken. Dit park overtreft mijn verwachtingen, en het belangrijkste; de kinderen raken niet uitgepraat. Een aanrader dus!

 

Juni 2017,
Wendy Cools,

 

Stichting Het Vergeten Kind  maakt zich hard voor de 50.000 kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. Ze worden ingesloten door problemen en negatieve ervaringen. Het Vergeten Kind haalt deze kinderen uit hun isolement en zet ze in hun kracht. Dit doen zij samen met zeer betrokken vrijwilligers. De stichting geeft de kinderen positieve aandacht en draagt bij aan het creëren van positieve jeugdherinneringen. Zo geeft de stichting kinderen weer de moed, het zelfvertrouwen en de energie om door te gaan. Een positieve nieuwe start. Een tweede jeugd.

 

 

Meer weten over Hellendoorn?
Neem dan een kijkje op de website

 

 

 

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!