Follow us:

Vrije tijd / Uitjes & reizen voor gezin

Zeventig jarige Huishoudbeurs nog steeds hot&happening

Voor HappyMOMs bezochten Mandy Scholten (fotograaf) en ik (Linda) de Huishoudbeurs op de RAI in Amsterdam, dat klinkt makkelijk, maar dat is het niet! Het duurde (eenmaal op de weg voor de RAI), nog maar liefst een heel uur, voor we in de perskamer waren. Een chaos van auto’s, en wegwerkers maakte het ons schier onmogelijk om sowieso maar in de buurt te komen van P-7. De parkeergarage leek na ieder rondje verder weg dan ooit.

Het heeft iets ieder jaar iets van een worsteling, aan de ene kant wil je er naar toe, aan de andere kant …. Pfft, al die mensen. En iedereen staat voor je neus, trapt op je tenen of rost met een karretje over je voeten. Leuk, dat wordt tot honderd tellen! Eenmaal in de perskamer zijn er meer mensen die net aankomen. En zoals altijd is gedeelde smart halve smart. Na wat mopperen en een heerlijke kop koffie, met broodje zijn we er klaar voor.

 

Uitdaging

Na vorig jaar de Negenmaanden Beurs te hebben verslagen, hebben we naar ons gevoel ervaring opgedaan. Vastbesloten houden we de gang erin en kijken goed naar de bewegwijzering. Nou ja goed? Bijna lukt het ons, maar dan raken we de weg kwijt tussen al de kraampjes, kletsende vrouwen en eettentjes. Het zijn er ook zoveel: Jonge vrouwen, oude vrouwen, bijzondere vrouwen, zwangere vrouwen, vrouwen met of zonder kind(erwagen) of reiskoffertje (het merendeel heeft er wel een, zien en voelen we nu),  Amsterdamse vrouwen en vrouwen met Zuidelijke- of juist Noordelijke tongval, en een enkele man. Eén winkelende vrouw is al erg genoeg, maar een hele beurs vol? …
Arme man, ik kijk hem vol medelijden aan. Hij lacht dapper terug.

 

Je moet ervan houden

Maar als je dat doet dan heb je ook alles bij elkaar. Met een beetje (veel) geduld en niet te lange tenen kom je er alles te weten op het gebied van mode, beauty, verzorging, wonen en eten. Je kunt er modeshows bekijken, advies krijgen van topstylisten en een workshop volgen. Met meer dan 450 stands is de Huishoudbeurs uitgegroeid tot een dag vullend evenement van grote omvang.

Uit gloednieuw onderzoek blijkt dat de Huishoudbeurs dit jaar 226.614 bezoekers heeft getrokken. Gemiddeld namen ze 7 kilo aan 'goodies' per bezoeker mee naar huis en gaven 120, uero uit per persoon. 

 

Frozz

Niet geheel toevallig lopen we tegen een leuk en verfrissend yoghurt café aan. Tijd voor een pauze dus. Er staat een gigantische rij. We laten ons ondertussen bijpraten over het concept en happen bereidwillig van een heerlijke beker bevroren yoghurtijs,  met heel veel verse vruchten. Het leuke is dat er van alles mogelijk is. Zo kan je het ijs combineren met verse kruiden, met pannenkoeken enz. Echt een aanrader.

 

En als je het over eten hebt...

Natuurlijk nemen we ook de Pasar Malam hal mee. Oosterse geuren, Aziatische schoonheden, mode, en proeverijen passeren onze camera en neus. Japanse poffertjes (ga ik zelf ook proberen!), nasi, saté, kokos en wierook, de geuren vermengen zich hier tot een ratjetoe van indrukken. Veel eten, veel kruiden. Hier is alles te vinden voor de lekkerbek. Onze magen beginnen spontaan te rommelen. 

Wel is het lastig fotograferen want het licht is gedimd. Tijdens de wandeling vinden we ook exclusieve producten zoals houtsnijwerk uit Bali, olieverf schilderijen, uit Thailand, zijden kleding uit China, lederwaren uit Afrika, talloze geuren wierook, exotische vruchten en  massage olie uit Azie.  Mystiek is het zeker, je kunt zelfs terecht bij paranormale helderzienden en dat allemaal op één plek.

 

Negenmaandenbeurs, 30e editie

Tot zover de Huishoudbeurs! We draaien om en heten niet voor niets HappyMOMs, dus sluiten we de dag af met de Negenmaanden Beurs. We voelen ons er meteen thuis. Net als vorig jaar nemen we ook de VIP Longe mee. Deze gezellige lounge met eigen entree, bar en garderobe wordt gedurende de dag ook opengesteld voor het publiek die in het bezit van een V.I.P. kaart is, en is een echte aanrader. Voor 59 euro kun je genieten van een Verwen Arrangement die bestaat uit een hapje, drankje, lunch, een Total Health scan en Verwenmassage. Ondanks dat we niet bij de opening waren wordt er fijn op ons gereageerd. We mogen een kijkje nemen in de behandelruimtes en een health scan ondergaan. Ook wordt er na de scan, waaruit blijkt dat mijn hele schouder partij vastzit, spontaan een massage aangeboden. En die van mij is helemaal op maat. Niets lekkere verwenmassage, maar een stevige TuiNa (spreek uit twiena) massage door de master himself.

De banken zijn allemaal volgeboekt, maar je zult mij niet horen klagen. Ook niet als ik op een stoel de behandeling ‘lijdzaam’ onderga. Ik verschiet van kleur en wordt van vuurrood, heel erg bleek en weer terug. Au, het geduw, getrek en gekraak mist zijn werking niet, maar ik ben zo blij, blij dat mijn spieren zo onder handen worden genomen door iemand die weet wat hij doet. Hoe ik me morgen zal voelen ga ik nog niet aan denken, maar doe na verschillende waarschuwing wel alvast een stapje terug.

 

 

Afsluit

We praten nog even na op diverse stands en laten ons bijpraten over de nieuwste hebbedingen, technologie en kinderkamers. De uitnodiging van Stokke is van een dag terug, toch krijgen we alsnog de beloofde rondleiding, over een modulair systeem voor de babykamer dat is ontworpen om met je kindje mee te groeien, maar daarover later meer.

Feit is dat het erg gezellig is en veel te laat zitten we terug in de auto. Het is nog steeds een gekkenhuis in en rondom de beurs. Je kunt over de hoofden lopen. Toch zit ik vol energie. Het komt zeker door de massage, maar ook door de ontmoeting met leuke mensen. De goodwil het een ander naar de zin te maken is bij veel bedrijven van de beurs een drijfveer en motivatie.

En daar krijg je als bezoeker een goed humeur van!

Volgend jaar weer?

Tekst: Linda de JongFoto credits: Mandy Scholten Fotografie

Heb je genoten van het artikel en de foto’s?

Deze blog is een verzameling van foto’s  en tekst. Omdat we ze niet allemaal in dit stuk kwjt kunnen maken we ook een extra map foor Facebook.  Wil je ze inzien?  Volg dan onze #fanpage 

Off- en online Huishoudbeurs 

Hoewel de volgende Huishoudbeurs plaatsvindt van 20 - 28 februari 2016 in Amsterdam RAI, kunnen de bezoekers hun hart ophalen tijdens de tweede editie van de online Huishoudbeurs die eind oktober 2015 plaatsvindt. 

Meer informatie over de Huishoudbeurs is te vinden op: www.huishoudbeurs.nl. De Huishoudbeurs is ook te volgen op Twitter @huishoudbeurs en www.facebook.com/Huishoudbeursrai en Instagram #huishoudbeurs.

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!