Follow us:

Kinderen / Op basisschool (4-12 jr)

WSMK, nieuwe website voor ouders over gamen

Wanneer jouw kind het over BRB heeft, denk jij dan dat hij een nieuwe sandwich bedoelt? En begin jij je zorgen te maken als jouw kind over Feeden spreekt? Dan is het misschien  tijd jouw kennis over gamen iets bij te spijkeren op de nieuwe website voor ouders

Watspeeltmijnkind is een volledig onafhankelijke website die ouders informatie biedt over gaming in begrijpelijke taal.

Wat weet je over gamen?

Maar liefst 87% van de basisschoolleerlingen en 68% van de scholieren in het voorgezet onderwijs speelt weleens een (video)game*. In de praktijk blijken ouders echter weinig te weten over deze hobby of zorgen te hebben over het gamegedrag van hun kinderen. Dat is jammer omdat je er juist samen met je kind ook veel plezier aan kunt beleven. Het Trimbos instituut adviseert ouders zich goed te verdiepen in het gamegedrag van hun kinderen, om onder meer overbezorgdheid te voorkomen. Peter Bouwman, eigenaar van GamersNet, speelt hierop in met de nieuwe website Watspeeltmijnkind die toegankelijke en begrijpelijke informatie over gaming biedt.

Waar gaat de website over?

De nieuwe website bespreekt de nieuwste videogames, legt uit waar bepaalde videogames over gaan, wat de plus- en minpunten ervan zijn voor kinderen en bespreekt de nieuwste trends op gaminggebied zoals de Pokémon GO hype en de verschillen tussen spelcomputers. Daarnaast bevat de site een woordenboek waar je eenvoudig de betekenis van gametermen opzoekt en (ook niet geheel onbelangrijk) een gamekiezer waar je gemakkelijk een game vindt die past bij de leeftijd en geslacht van jouw (klein)kind, bijvoorbeeld om een cadeau te zoeken voor de feestdagen.

Meedenken gewenst

Aangezien de ontwikkelingen op gamegebied razendsnel gaat, en steeds meer kinderen aan de slag gaan met Youtube is het handig om WSMK regelmatig te bezoeken. Op deze website staan ouders centraal dus meedenken of suggesties worden gewaardeerd. 

 

 

Maak jij je wel eens zorgen over het gamegedrag van je kind? 

Laat het ons hieronder weten

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!