Follow us:

Kinderen / Volwassen kinderen (17+ jr)

Tips om het huishouden te plannen

Als moeder gebeurt het vast wel regelmatig dat je echt niet meer weet waar je je tijd vandaan moet halen. Hoe kan werk, vriendinnen, sporten, koken, de kinderen naar zwemles brengen en je partner aandacht geven in hemelsnaam gecombineerd worden? Lees hieronder de tips om het huishouden beter in te plannen.

1) Gebruik een weekplanner voor het huishouden

Door op te schrijven wat er de hele week gedaan moet worden en door wie geef je jezelf erg veel rust. Je hebt het gevoel dat alles op een rij staat en hebt niet constant nog van die to-do lijstjes die door je hoofd dwalen.

Wil je gedurende het hele jaar bijhouden wanneer klusjes gedaan moeten worden en activiteiten plannen? Dan is de Homeplanner echt iets voor jou. Nu verkrijgbaar bij de Bruna of via de site www.plan-point.nl

2) Doe niet alles te gelijk

Je kind op tekenles zetten, de dierentuin laten zien en leren voetballen hoeft echt niet allemaal binnen de eerste jaren te gebeuren. Neem de tijd en wacht tot de kinderen er zelf om vragen.

3) Zie de humor er van in

Probeer het plannen ook niet TE serieus te nemen. Blijf rustig en raak niet in de stress als er een keer iets niet op tijd lukt of als het schema overhoop loopt omdat je kind met mazelen op bed ligt.

4) Stel prioriteiten

Geef goed in de planning aan waar de prioriteiten liggen. Dit kan zijn een opgeruimd huis, een goede conditie en/of goed opgevoede kinderen. Pas wel op met weer te veel prioriteiten stellen. Twee a drie is wel het maximum.

5) Maak goed gebruik van je vrienden en familie

Je hoeft echt niet alles in je eentje te doen en accepteer de hulp van je familie en vrienden. Laat ze een keer op je kinderen passen, voor je koken of de tuin in de gaten houden. Als moeder verdien je echt wat hulp!

6) Maak bepaalde gewoontes

Door van het naar bed gaan of verjaardagen een routine te maken zorg je voor duidelijkheid. Maar nog belangrijker: het zorgt voor goede en warme herinneringen met het gezin.

7) Plan altijd tijd voor jezelf en je partner in

Natuurlijk wil je bijna al je vrije tijd aan je kinderen besteden, maar zorg dat je ook tijd voor jezelf en je partner vrijmaakt. Maak een vaste avond voor quality tijd met z'n tweeën.

Heb jij nog goede tips om je huishouden te plannen? Deel die dan met andere moeders in het forum


Reacties

ZenZen Mama
Auteur: ZenZen Mama | Geplaatst op: dinsdag, september 29, 2009 15:16
Een vriendin van mij heeft net een boek geschreven over dit onderwerp: Op Rolletjes, door Zamarra Oomes-Kok Echt een aanrader !!
Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!