Follow us:

Kinderen / Zwangerschap

De beste apps voor tijdens je zwangerschap

Nu ik zelf zwanger ben en ook nog eens best wel “digital” ben (al zeg ik het zelf..), vond ik het een uitgelezen moment om de beste, leukste en handigste apps voor aanstaande moeders op een rij te zetten.

Hieronder vind je mijn top 7 van de handigste apps tijdens je zwangerschap. Lees ook de beste en handigste apps voor als je eenmaal moeder bent!

zwangerschap app1. Je zwangerschap van week tot week app

The Bump (Engelstalig) – gratis
Download: The Bump via iTunes & The Bump via Google Play

Wat mij betreft dè leukste zwangerschap app die iedere aanstaande moeder zou moeten downlaoden. Per week zie je hoe groot je kindje is (van maanzaad tot watermeloen!), de meest gestelde vragen, een filmpje, een to-do lijstje en discussies van andere moeders.

2. Babynamen app

Babynamen Nederland – gratis 
Download: Babynamen via iTunes & Babynamen via Google Play 

Van alle apps over babynamen is dit absoluut mijn favoriet. Dit omdat er veel, heel veel namen in de app zijn opgenomen en omdat je per naam kan inzien wat het betekent en hoe populair het is. Ook handig dat je je favoriete namen kan opslaan, zodat je zeker weet dat je die ene naam niet vergeet!

3. Bewegen tijdens zwangerschap

Online zwangerschapoefeningen - gratis - YouTube

Als ik behoefte heb om te bewegen en/of stretchoefeningen te doen op het moment dat het mij uitkomt, vind ik het ideaal om thuis aan zwangerschapsyoga te doen. Na vele yoga apps geprobeerd te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat het volgen van online YouTube filmpjes het beste werkt (en het is nog gratis ook!). Hieronder een selectie van mijn favoriete YouTube filmpjes van zwangerschapyoga en andere stretchoefeningen:

 4. Makkelijker in slaap komen

“iSleep Easy” (Engelstalig) – €4,49 
Download:iSleep Easy via iTunes & iSleep Easy via Google Play

Heb je moeite met in slaap komen? Dan is het echt de moeite waard omde app iSleep Easy te downloaden. Als je in bed gaat doe je een begeleidende audio van een slaapmeditatie aan (dit is echt niet zo zweverig als je misschien denkt). Je kunt kiezen uit verschillende soorten slaapmeditaties, bij sommige meditaties wordt er vooral gelet op je ademhalingen en bij andere wordt er een bodyscan gedaan. Mijn favoriete slaapmeditatie is “Relax into Sleep” van 13 minuten. Bij mij werkt het zelfs tè goed, ik heb nog nooit het einde van deze slaapmeditatie kunnen horen…

zwanger en eten app5. Eten tijdens je zwangerschap app

Zwanger & Eten (Nederlands) - €1,79 
Download:Zwanger & Eten via iTunes Zwanger & Eten via Google Play 

Net als je op ’t punt staat een pizza met parmaham te bestellen,  weet je niet meer zeker of je parmaham nou wel of niet mag hebben. Herkenbaar? Dan is een voedingsapp wat voor jou. Een app met een duidelijk overzicht van wat je wel en niet mag eten nu je zwanger bent. Zelf heb ik veel soorten voedings apps geprobeerd, maar de echte winnaar is toch de app “Zwanger & Eten”. De prijs van €1,79  is het waard.  Wil je toch liever niet betalen voor een voedingsapp? Dan is de app “Pregnancy Food No-NO’s” (Engelstalig) een goed alternatief.

6. Tellen van weeën app

Labor Contraction Timer (Engelstalig) – gratis 
Download:Labor Contraction Timer via iTunes Labor Contraction Timer via Google Play  

Deze app heb ik zelf nog niet hoeven te gebruiken, maar het lijkt me wel de makkelijkste app om  je weeën in te gaten te houden. Op de app zit een timer die je aanzet wanneer je een wee voelt. Op deze manier krijg je inzicht in de intensiteit en duur van je weeën.  

7. Hulp tijdens je bevalling app

Bevallingscoach Doula  (Engelstalig) – gratis, maar extra functionaliteiten als statistieken en ademhalingsbegeleiding moet je wel betalen - iTunes

Leuk om te proberen is de de iphone-app Doula Bevalling Coach. De app ondersteunt aanstaande moeders tijdens de geboorte van hun kind. Verloskundige Mary is de virtuele coach die je door je bevalling heen loodst. De app bevat verschillende knoppen (zoals een pufknop en een rustknop) waarmee de je de steun kan inschakelen die je op dat moment nodig hebt.

Meer lezen over zwangerschap?

Ken jij een handige zwangerschap app die we hierboven vergeten zijn te noemen? Laat je tip hieronder achter!