Follow us:

Moeder zijn / HappyMOMs columnisten

Column Karina: aan de zwier!

Karina (of Krientje voor bekende) is naar eigen zeggen een prettig gestoorde moeder van twee, en al heel wat jaartjes onze HappyMOMs columnist. Elke maand schrijft zij op Happymoms over wat haar bezighoudt.

De Quikstep, de Chachacha, de Jive en de Engelse Wals, we hebben ze onder de knie, dat wil zeggen, de basis ervan. We hebben afgedanst en zijn met een keurige cijferlijst geslaagd. Maar nog veel belangrijker, we hebben er schik in samen. Sterker nog, het is zo goed bevallen dat we hebben besloten door te gaan voor brons.

Het is sowieso een fijn idee dat we, als er een feestje te vieren is en er een leuk muziekje gedraaid wordt, we lekker samen kunnen dansen. Ik hou van dansen. Vroeger al in de discotheek maar toen natuurlijk los. Lekker gek doen op de muziek, iedere zaterdagavond was het raak. Dat is inmiddels al wel een eeuwigheid geleden maar de liefde voor dansen en muziek is altijd gebleven. Los dansen kan nog steeds maar inmiddels heb ik een leeftijd bereikt waar stijldansen beter bij past dan los gaan lopen hupsen als een tiener.

Stijldansen is plezier voor twee, teamwork, elkaar aanvoelen en in mijn geval mezelf laten leiden. Ja, verschil moet er wezen en de man hoort nou eenmaal te leiden al voelt dat voor Jaap wellicht regelmatig meer als lijden dus met een lange ij!

Tijdens het afdansen heb ik mijn ogen uitgekeken. Niet alleen de beginners maar ook de ver gevorderden moesten afdansen. Ik moet eerlijk bekennen, ik heb niks met de manier van dansen van sommige heren die, in mijn ogen, zwaar verwijfd zichzelf zo mooi mogelijk proberen te presenteren, nichterig met hun kontje draaien en zichzelf continu in de spiegel lopen te bewonderen. Ik hou van mannen die dansen als echte mannen dus niet overdreven sierlijk maar liever zelfs een tikkie lomp. Mannen die hun partner een avondje mee uit nemen om te dansen en vooral veel plezier hebben samen. Ik ga niet met Jaap dansen om de show te stelen en gezien te worden, ik ga dansen voor de lol, omdat het leuk is. Als ik dans wil ik dansen met een echte vent, eentje met ballen, die er minstens zoveel plezier in heeft als ik.

Nu is het dus wachten op het eerste feestje waar gedanst kan worden. Wellicht moeten we wachten tot onze eigen bruiloft maar dat was aanvankelijk ook de reden om samen op dansles te gaan. Ondertussen kunnen we onze danspassen uitbreiden en verfijnen in de vervolgcursus. En soms, soms schuiven we gewoon de tafel en stoelen aan de kant en dansen we samen door de kamer. Gewoon omdat het leuk is en omdat het kan.

 

 

20 december 2016, 
karina Andeweg

 

Meer lezen van Karina?

Neem dan eens een kijkje op haar eigen website!

Of lees de eerder columns op HappyMoMs

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!