Follow us:

Moeder zijn / HappyMOMs columnisten

Column Wendy: Knallende kurken

Wendy, 37 jaar, is woonachtig in Woerden, 3 dagen werkzaam als (alles behalve saaie) ambtenaar, en (meestal) een happy single mom. Ze deelt haar nederige stulpje, met zoon Renzo en haar tweeling; Timo en Luna.

De kerstdagen, en alle feestelijke gebeurtenissen zitten er weer op. Niet iedereen zal dit overigens erg vinden (steekt hand omhoog), maar dit betekent wel, dat de laatste uurtjes van 2016 aan het weg tikken zijn; een nieuw jaar staat voor de deur. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben altijd een beetje angstig om die deur te openen.

De laatste dag van het jaar, een dag waarop ik mijzelf het beste kan omschrijven als een emotioneel weekdier. Om de een of andere reden heb ik dat eigenlijk altijd al gehad. Als iedereen vrolijk aan het aftellen is, en moeite doet om de champagne kurk dit jaar eens niet te laten knallen tegen het plafond, doe ik alleen maar moeite om mijn tranen te bedwingen. Het is zo’n enorm cliché, maar wat vliegt een jaar toch snel voorbij. Door de hectiek van alledag, heb je eigenlijk zo weinig tijd om stil te staan met wat er allemaal op je pad gekomen is, en vooral wie, en wat dat met jou als persoon heeft gedaan. Om de een of andere reden lijk ik de laatste dag van het jaar, hier alleen maar mee bezig te kunnen zijn. Bezig om die balans op te maken; wat heb ik fout gedaan, wat ging er goed, wat had ik beter anders kunnen doen, wie ben ik verloren, of welke mooie personen heb ik juist mogen verwelkomen in mijn leven?

Als ik voor mijzelf mag spreken, en dat mag ik want dit is mijn column, kan ik niet zeggen dat het een slecht jaar is geweest. Nou laat ik het anders zeggen, ik ga steeds makkelijker om met dingen waar ik geen invloed op kan uitoefenen. Teleurstellingen lijken haast gewoon te worden. Het is meer een kwestie geworden van mijn schouders ophalen, een jankbui hier en daar, en weer doorgaan. Ik ben sterker geworden, ik kan beter relativeren, en vecht nog harder als dat nodig is. Ook ben ik harder geworden, want ik heb gemerkt dat je altijd wel lief, leuk en aardig tegen iedereen kan doen, maar oh wat kan er een misbruik van gemaakt worden.

Goede voornemens
Oud en nieuw gaat hand in hand met goede voornemens. Ik vind echter dat je nooit moet wachten om te streven naar iets, of om jezelf een doel te stellen. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen succes. Het leven is te kort om plannen uit te stellen. Denk alleen maar terug aan al die verschrikkelijke nieuwsberichten, dan zet je dat toch aan het denken. Want niemand heeft de garantie dat hij/zij morgen nog wakker wordt. 1 dag kan het verschil maken voor de rest van je leven, dus waarom wachten?

Lieve lezers, ik hef mijn glas, en wil iedereen hierbij een fantastisch, maar vooral gezond nieuw jaar toewensen. Ga je dromen achterna en kijk eens goed om je heen, wellicht kun je voor iemand het verschil maken. Een klein gebaar, maar wat zoveel kan betekenen voor een ander.

Tot volgend jaar!

 

Wendy Cools,

30/12/2016

 

 

Meer lezen van Wendy? 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!