Follow us:

Moeder zijn / HappyMOMs columnisten

De kinderen met je ex op vakantie: wat doe jij?

Geschreven door Nannet van der Ham, gewichtscoach

Happy moms .....mmmm....hoeveel zullen het er op dit moment écht zijn?
Als ik de geluiden om mij heen goed opvang is er in deze gezinsvakantiemaand bij uitstek niet alleen maar happiness en vrolijkheid ......Dus tijd voor een moment voor onszelf!

Met de kinderen op vakantie lifecoach nannet

Om me heen hoor ik gestresste verhalen van moeders die niet wéten waar ze de tijd vandaan moeten halen om de boodschappen, de koffers, de kinderen, de planten, het huis en de konijnen gereed te hebben voor het begin van de vakantie. Druk, druk, druk. Boodschappentas vol boeken mee om eindelijk te lezen. Te zitten, bij te slapen, niets te doen.

Alleen tijdens de vakantieperiode

Aan de andere kant: J., 55 jaar en alleen thuis deze maand. Haar kinderen én kleinkinderen zijn naar het buitenland en hoewel ze nog een balletje opgooide over hoe leuk ze het zou vinden om mee te gaan, kwam er geen respons en dus zit J. alleen. De tijd om met een vriendin op vakantie te gaan is het niet, te duur en te druk, dus hoopt zij op mooi weer en fietstochtjes naar het strand.

Kinderen met ex op vakantie

Vriendin G., 33 jaar, loopt nu al met dichtgeknepen keel. Haar twee dochtertjes gaan met hun vader, G.'s ex-man, op vakantie en G. blijft thuis. Hoewel ze erg naar haar vrije dagen uitkeek is het - nu puntje bij paaltje komt - ineens niet meer zo leuk om in haar uppie te zijn. Verwoed zoekt ze in de bladen naar leuke workshops, country fairs en andere uitjes om haar zinnen te verzetten.

Empty Nest

O., 49 jaar, is niet alleen, haar man is er ook nog, maar dit wordt het eerste jaar dat haar zoon van 17 alleen op vakantie gaat. Naar Griekenland nog wel, ze kan er niet eens meteen naar toe als er iets met hem gebeurt. O. heeft last van het empty nest syndroom en ook zij zoekt afleiding van de lege weken waarin ze zich alleen maar zorgen gaat zitten maken om haar kind.

Tijd voor jezelf als je kinderen op vakantie zijn

Ineens weten deze vrouwen wat ze gaan doen in de lege tijd die voor hen ligt: het wordt IK tijd! Kwalitijd met een ij en een d voor onszelf!
Op www.zinmail.nl staan heel veel activiteiten en events die ons - normaal gesproken Happy Moms maar nu even Lonely Moms - blij zullen maken. Bijvoorbeeld onder kopje Vrouwen: de workshop Een lichter hoofd, een lichter lijf een lichter leven waarin gewerkt wordt aan een lichter lijf én een lichter hoofd! Een vrolijke dag op weg naar verlichting in al haar vormen.

Speciaal voor Happy Moms midden in de zomervakantie een speciale Ik-Dag: 19 juli.
Kijk op www.ennuecht.nl
voor alle info. Tot ziens en een heerlijke Happy julimaand gewenst!

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!