Follow us:

Moeder zijn / Gezondheid

Menopauzekliniek voor vrouwen in de overgang

Vanaf 2 juni kunnen alle vrouwen die in de overgang zijn terecht bij de menopauzekliniek in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam.  Gebleken is dat steeds meer vrouwen kampen met lichamelijke en psychische klachten door de menopauze.

Door zich puur en alleen op vrouwen in de menopauze te richten wil de polikliniek ervoor zorgen dat de zorg in samenwerking met de huisart wordt verbeterd.

En dit is wel nodig! als je naar de cijfers kijkt:  96 procent van de vrouwen in de overgang heeft menopauzale klachten. Daarvan heeft 60 procent ernstige klachten. Slechts 5 procent wordt hiervoor behandeld. Er kan dus nog erg veel gebeuren.

Opvliegers

De menopauzepolikliniek is bedoeld voor vrouwen met overgangsklachten, zoals opvliegers en nachtelijk transpireren, of andere kenmerkende klachten, zoals bijvoorbeeld terugkerende urineweginfecties. Ook kunnen vrouwen in de kliniek terecht voor informatie over de overgang en leefstijladviezen, waardoor zij de klachten beter kunnen hanteren.

Reacties

Mar
Auteur: Mar | Geplaatst op: dinsdag, september 16, 2008 14:02
Hat is heel goed om zo'n menopauze kliniek te bezoeken. Er bestaat echt nog een taboe over de overgang. En het is belangrijk deze te doorbreken, je moet gewoon weten wat er met je lichaam gebeurd. Dit voorkomt angst! Veel vrouwen begrijpen hun lichaam en geest niet meer, in deze periode. Mar
Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!