Follow us:

Moeder zijn / Jouw eigen leven

10 tips om meer tijd voor jezelf te maken

Ben jij ook altijd met 101 dingen tegelijk bezig? Je kinderen naar tennisles brengen, boodschappen doen en ook nog eens dat project op werk afronden? Jij verdient tijd voor jezelf!  Hieronder 10 tips om meer tijd voor jezelf vrij te maken.

1. Voel je niet schuldigtips tijd voor jezelf

Voel je niet slecht als je wat tijd wilt doorbrengen zonder je kinderen. Als jij niet voor jezelf zorgt, kan je ook niet voor anderen zorgen.

2.  Maak prioriteiten

Probeer te relativeren; nu je moeder bent is het het belangrijkst dat je voor je gezin zorgt. Denk hieraan wanneer je die lange to-do lijst voor je ziet liggen. Het schoonmaken van de oven, het maaien van het gras of het vervangen van dat licht kan echt wel even wachten. 

3.  Accepteer alle hulp

Voej je niet genegeerd om hulp te accepteren. Je vrienden en familie zullen het echt niet erg vinden om eens langs de supermarkt te gaan om boodschappen voor je te doen. Als je moeder ben mag je deze hulp echt gebruiken!

4. Zoek contact met andere moeders

Waarom niet met andere moeders de last delen? Pas eens in de zoveel tijd op de kinderen van andere moeders, dan zullen zij ook het omgekeerde voor jou doen. Zo heb je een gratis oppas en heerlijk wat tijd voor jezelf. 

5. Wees niet de perfecte huisvrouw 

Je hoeft niet de perfecte huisvrouw te zijn. Maak het je gemakkelijk door een aantal grote opbergdozen te kopen waar je rotzooi zo in kan gooien. Gebruik luchtverfrisser en het huis ziet er opgeruimd en fris uit. 

6.  Orden je post

Rondslingerende post kan je behoorlijk onrustig maken. Zorg dat je je post gelijk opent en in een map stopt in de juiste categorie. Ga dan eens in de week er rustig voor zitten om alle af te handelen. Zo ben je niet veel tijd tussendoor kwijt met je administratie. 

7. Gebruik het internet

Het internet is mama's beste vriend. Doe je bankzaken online, doe de boodschappen via Albert.nl en koop dat cadeautje voor de verjaardag van je nichtje via bol.com. Zo win je enorm veel tijd!

8. Zeg niet ja als je eigenlijk nee wilt zeggen

Het is een beetje vrouw eigen: geen nee kunnen zeggen. Met een druk schema moet je je echt niet laten verleiden in het doen van dingen die je niet wilt doen. Zeg iets als " Ik zou heel graag willen helpen, maar ik heb al beloofd dit en dit te doen, dus ik heb hier geen tijd voor. Zo blijf je vriendelijk en begrijpt de ander de boodschap. 

9.Stop geen tijd in mensen die je alleen maar energie kosten

Het is zonde van je tijd om om te gaan met mensen die negatieve energie uitstralen. Ga niet te veel om met mensen die altijd negatief zijn en constant lopen te zeuren. Zoek in plaats daarvan positieve mensen op en je zult zien dat hun positieve energie jou ook energiek maakt. 

10.  Maak een afspraakje met jezelf

Zorg dat je je vrije avond of dag echt in je agenda opschrijft. Zo weet iedereen dat die avond helemaal voor jou is. Je verdient het!

 


 

 

 

bron: askamom.co.uk


 


 

Reacties

Cris82
Auteur: Cris82 | Geplaatst op: dinsdag, februari 24, 2015 13:26
Oh yesssss
Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!