Follow us:

Gespot! / Voor kinderen

Spelletje spelen?- Dodgeball - Identity Games

Dodgeball is van oorsprong een spel (lijkend op trefbal) waarin spelers van twee teams proberen ballen naar elkaar te gooien terwijl ze voorkomen dat ze zelf worden geraakt. In Amerika wordt het spel meestal gespeeld bij kinderen van 6 tot 12 jaar op de lagere school, maar ook internationaal is het een populaire sport

✯✩✯✩✯✩✯✩

Er zijn veel variaties op het spel, maar het belangrijkste doel van elk team om alle leden van het andere team te elimineren door met ballen te gooien. Zo ook met dit leuke Dodge Ball behendigheid spel van Identity Games. De regels zijn simpel en iedereen kan het. Nou ja .. ☞ bijna.  Trouwens, (even onder ons) het spel is een leuke 🎁-tip voor Sint of de kerstman.

Test je skills en verbeter je behendigheid
Het lijkt stukken gemakkelijker dan dat het is om te spelen, je moet echt je hoofd erbij houden. *Letterlijk, want voor je het weet ben je afgegooid onder het stapelen. Hand-oog coördinatie is alles bij dit spel. De enige manier om je skills te oefenen is het heel vaak te doen. Voor kinderen geen enkel probleem, maar de ouders… (oei oei) die kunnen wel wat oefening gebruiken.

Real multitasking
Probeer zo kalm mogelijk te blijven, maar wees tegelijkertijd snel, behendig en soms een waaghals of een tikkeltje vals. In dit actiespel moeten de spelers zo snel mogelijk 6 balletjes stapelen op hun beker. Maar pas op: tegelijkertijd moet je er ook voor zorgen dat je hoofd er niet afgegooid wordt door het mannetje in het midden van  het spel!. Vliegt je hoofd eraf? Sorry, (gnah gnah...) dan moet je helemaal opnieuw beginnen. Gelukkig is het spel snel in elkaar gezet.

Kwaliteit
De grote delen van het spel zijn redelijk stevig (en flexibel) en dat is maar goed ook, want dit is een dynamisch spelletje, waar het temperament van de spelers ze soms parten speelt. Je moet dan ook niet raar op kijken als de helft op de grond ligt. Door de jaren wijs geworden, heb ik well een tip! Houd de losse spulletjes goed bij elkaar. Je kunt ze eventueel apart in een broodzakje bewaren.

spelregels
Dodgeball is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. | Leeftijd: 8+ |  Te koop bij Intertoys of bol.com

Meer informatie? Neem een kijkje op de officiële website

 

 

 

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!