Follow us:

Gespot! / voor moeders

Doe jij al aan Bullet Journaling?

De nieuwe trend van dit moment is Bullet Journaling. Ik hoor het je bijna zeggen, wat is dat nu weer?

Bullet Journal(ing) is een systeem dat is overgewaaid uit Amerika. Eigenlijk is het een agenda, dagboek, lijfboek en journal ineen. Een systeem dat je geheel aan kan passen naar je eigen leven zonder dat je gehinderd wordt door beperkingen. In feite is het een moderne organizer - een plek om al je gedachten te dumpen.

Om er een te maken heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt er een schrift, met wat dikker papier of notitieboek voor gebruiken, maar ook een boek dat er speciaal voor gemaakt is. Je kunt er alles in kwijt wat voor jou belangrijk is, je afspraken, je lijstjes, dromen, notities en niet-vergeten-dingen. En jij bepaalt hoe dit eruitziet!

Wanneer je eenmaal begint met Bullet Journaling kun je niet meer ophouden.
Ik heb zelf een exemplaar aangevraagd van Inspirerend Leven Bullet Journal. Ik houd van de aardse, matte uitvoering en ontwerp van dit boek. Vanwege de soepele kaft blijft hij na een paar keer vouwen goed open liggen en is overal mee naar toe te nemen. Het heeft drie leeslintjes en dat maakt hem extra gemakkelijk in gebruik.

Maar hoe werkt het?
De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met stippel papier. Als je er een hebt gevonden, kun je aan de gang met een gecodeerd systeem voor het organiseren van je gedachten. Dat alles met een hoog DIY- gehalte. Dat wil zeggen dat je door het te doen leert wat het beste voor jou werkt. De een gebruikt het als agenda, de ander meer als notitie en/of schema-boek. Het kost enige tijd en inspanning om het systeem te perfectioneren en te creëren, maar hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt.

Maak een planning. Investeer in een aantal mooie pennen, een liniaal, een dun potlood, wat washi tape, stempels en stickers en ga eventueel online voor inspiratie – op YouTube vind je mega veel video's over Bullet Journaling. Als je het goed doet geeft het je een compleet overzicht van je dagelijkse taken, werkverplichtingen, sociaal leven en wekelijkse, maandelijkse en lange termijndoelen.

Mijn eigen journal is een doeboek, maar ik gebruik het niet als agenda. Het kost me op dit moment te veel tijd om dat handmatig bij te houden, daarnaast heb ik al een goede bestaande agenda. Het journal is wel een heel leuk project om mijn creatieve geest een beetje te voeden. Denk aan mooie lettertypes, leuke tekeningetjes en gewoon even een momentje voor jezelf. Alles is daarbij mogelijk; sport schema’s, to do lijstjes, reiswensen enz. Gewoon om te koesteren en altijd bij je te houden. – Linda de Jong

Inspirerend Leven Bullet Journal |Prijs €12,50 | 192 pagina’s | ISBN 9789020214420|
Kijk voor meer informatie op: www.inspirerendleven.nl

Heeft er iemand van jullie al ervaring met een Bullet Journal? Misschien is het leuk om ervaring hier onder te delen?

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!