Follow us:

Gespot! / voor moeders

Kekke Menorkinas sandaaltjes met zolen van autobanden

Alleen de titel was genoeg om mijn aandacht te trekken. Innovatief, maar beelden van grove autobanden trekken in mijn gedachten voorbij. Daar associeer ik niet meteen een paar kekke Menorkinas sandalen bij. JIJ…..?

PRETTY&FAIR
Bij nader onderzoek blijken de traditionele, handgemaakte Spaanse sandaaltjes wel degelijk leuk. Heel leuk zelfs! En ze zijn er niet alleen in heel veel kleuren en printjes, maar ze worden ook nog eens met liefde voor de natuur gemaakt.

Reden om de uitnodiging (om ze zelf uit te proberen) aan te nemen.
Het duurt even, voor ik de sandalen heb, en daarna besluit ik ze mee te nemen naar Griekenland. Maar misschien moet ik dan toch eerst even bijkleuren, want mijn velletje heeft nog niet veel zon gehad, en bij een zomers product hoort natuurlijk een zomers sfeertje!

Lopen zolen van autobanden lekker?
De mensen in Spanje vinden in ieder geval van wel, want op Menorca, Ibiza en Majorca lopen ze er al meer dan honderd jaar op. De sandalen hebben niet alleen een zool van gerecyclede auto- of vrachtwagenbanden, maar worden ook nog gemaakt van honderd procent milieubewust leer. Het leren bandje op de hiel zorgt ervoor dat je de sandaal niet uitschopt. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het bandje bij mij wat naar beneden zakt, maar ik heb lastige voeten. In de zomer zwellen mijn voeten altijd wat op, zo ook in Griekenland. Ideaal om ze hier bij me te hebben en mijn gepijnigde voeten wat rust te gunnen.

Printjes en kleur voor het hele gezin
Het model is door de jaren heen nooit veranderd. Wel de kleuren, printjes en materialen. Mijn Menorkinas hebben een panter velletje. Ze staan leuk onder een jurkje, maar ook onder een zwarte skinny jeans. Er zijn trouwens ook modellen met goud, roze, jeansblauw, camouflage en nog veel meer. Deze laatste twee zijn ook geschikt voor jongens. In de online winkel vind je een grote collectie van meer dan tweehonderd modellen. Voor ieder wat wils.

Peep toe
Aan de voorkant van de sandaal zit een kleine opening. Behalve dat het grappig staat, is het ook praktisch, want hierdoor krijgen je voeten voldoende lucht en worden ze niet te warm.

Conclusie
De zolen worden met veel zorg opgebouwd uit verschillende componenten. Ondanks dat ze niet dik zijn, voelen ze zacht en dempend. Ook het leer aan de bovenkant is mooi glad afgewerkt. Er zit niets aan naadjes, of stiksel, dat kan irriteren of pijn doen. - Wat HappyMOMs betreft, een echte zomer aanrader!

Over AMA Earth Shoe
AMA Earth Shoe bestaat inmiddels drie jaar. Naast verkoop via webshop en winkels in Nederland – zie de site voor de verkoopadressen - wordt het label verkocht in Duitsland, België, Oostenrijk en Chili. Kijk voor meer informatie op www.menorkinas.nl 

 

Tekst & foto's  Linda de Jong 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!