Follow us:

Gespot! / voor moeders

Review: BodyRoll lichaamskussen voor een goede nachtrust

Vandaag reviewen we de BodyRoll - Nee, niet de sexy move op de dansvloer, maar het lichaamskussen van Matras aan huis. Omdat een goede nachtrust essentieel is (voor moeders) om normaal te functioneren. Het selecteren van het juiste kussen daarbij is bijna net zo belangrijk als het kiezen van het juiste bed.

Al als kind had ik al de neiging om me te omgeven met een wal van kussens en knuffels. Het voelde warm, zacht en veilig. Ook toen ik zwanger was, lagen er overal kussens in bed. Eentje voor in mijn rug, één voor onder mijn buik en één voor tussen mijn knieën. Om het over de hoofdkussens niet te hebben..

Mijn jeugd en zwangerschappen liggen al een tijdje achter me, en ondanks dat de knuffels naar de pasgeboren baby’s gingen, zijn de kussens gebleven. Voordat ik mijn bed in stap, haal ik een deel van het bed en leg ik de rest naast mijn bed, om tijdens de nacht er steeds een kussen bij te pakken. Ik hoef vast niet te vertellen dat mijn wederhelft daar gek van wordt.

Nu weet ik van vriendinnen dat ik niet de enige ben die s´nachts regelmatig wakker ligt van pijn en lichamelijk graag wat ondersteuning heeft. Tijd dus om het anders aan te pakken.

Al zoekende naar goede oplossingen, kwam ik online dit kussen tegen. Toen het pakket binnenkwam leek het een onschuldig rolletje, maar eenmaal uit de verpakking, schrok ik wel een beetje van het kussen. Wat een gevaarte. Ondertussen heeft het, net als het donzen dekbed, een eigen plek in mijn bed verworven. Een heerlijk nestje om in weg te willen kruipen.

Overdag mag het nog, voor de gezelligheid, maar in de nacht ligt de rest van de kussens nodeloos op de stoel. Beter, want het oogt een stuk rustiger (waardoor je makkelijker inslaapt) en de BodyRoll zorgt voor een natuurlijke, ontspannen slaaphouding door een comfortabele ondersteuning van zowel de armen (borst) als buik en benen. Bij goed gebruik kun je hinderlijke drukpunten verminderen, of zelfs weghalen. Zelfs de tijger (foto) onder heeft zijn eigen roll.

De Roll is een handige tool voor lezeressen, (slash) moeders, die ook slecht slapen omdat ze pijn in hun rug, of heupen hebben. Daarnaast is het een prima hulpje voor in de zwangerschap en/of na de bevalling. Niet alleen ter  ondersteuning van het lichaam, maar ook voor onder je arm tijdens het voeden. Houd er rekening mee, dat het kussen wel wat ruimte nodig heeft. Sommige partners zijn er misschien iets minder blij mee, hoewel mijn lief dit een betere optie vindt dan al die losse kussentjes in en op het bed. Nu nog zorgen dat niemand hem inpikt!

Materiaal: de vulling bestaat uit synthetische vezels. Dit is veerkrachtig, duurzaam, goed van temperatuur en voldoende te vormen naar het lichaam. Puntje van kritiek, het kussen had in zijn geheel iets platter mogen zijn, of nog iets luchtiger.

De bijgeleverde wasbare, katoenen kussensloop (met ritssluiting) is wit, en daardoor makkelijk te combineren met de rest van het beddengoed. Je kunt er ook losse hoezen bij bestellen. Het zou leuk zijn als er meerdere kleuren en designs bij komen, zodat het ook een eyecatcher in de slaapkamer kan zijn. 

De Bodyroll is 110 cm lang, 20 cm breed en 15 cm hoog. € 69,95  €34,00   

 

Extra hoes, wit € 19,95 nu € 9,95

Meer weten over Matras aan huis.nl?
Neem een kijkje op de website

 

Reacties

Plaats jij de eerste reactie?

Je moet inloggen voor het plaatsen van een reactie Log in of Word lid a.u.b.!