3 dingen die je leven veranderen (vandaag)

happymoms blog voor moeders en kinderen
happymoms blog voor moeders en kinderen

Je hoort het jezelf zeggen: “Morgen ga ik mijn leven veranderen”. Maar na een week kijk je alweer teleurgesteld terug op de week dat jouw leven veranderd zou moeten zijn. Je bent toch weer in je oude patroon vervallen. Hoe zorg je dat je je leven zo snel mogelijk verandert?

1. Begin niet morgen, maar vandaag je leven te veranderen

Waarom zou je morgen beginnen als het ook vandaag kan? Het leven is veel te kort om positieve veranderingen uit te stellen en jezelf niet te willen ontwikkelen. Het excuus van bijvoorbeeld “ik heb vandaag al zoveel gegeten, dat het toch geen zin meer heeft om te lijnen” gaat helemaal niet meer op. Het heeft altijd zin om je leven nog beter te maken. Onthoud daarbij dat alle kleine beetjes helpen.

Wil je je huis op orde brengen en je tijd beter indelen? Ruim dan in dat uurtje, voordat je naar die ene afspraak moet, alvast een aantal kastjes op: dat kunnen ze dan al niet meer van je afnemen! Maak een to do lijst, of schrijf in je agenda al vast wat je nog meer van plan bent om tot uitvoer te brengen en doe dat ook.

2. Controle over jezelf

Besef dat er pas iets gebeurt of verandert als jij het heft in handen neemt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bereiken van je eigen doelen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt en je merkt dat jouw gedrag inderdaad direct een positief gevolg heef, laat je die wilskracht echt niet meer varen!

3. Vier je successen!

Door bezig te zijn met datgene wat je wilt bereiken komt er positieve energie vrij. Je hebt het gevoel dat je iets zinnigs doet met je leven. Dat gevoel is toch het heerlijkste wat er is? Vier het dus als je bijvoorbeeld een week geen snoep hebt gegeven, op tijd bent gekomen, of de afwas hebt gedaan. Door elke stap richting je doel bewust te beleven blijf je die positieve energie vasthouden! Op die manier kan jij je leven zo snel mogelijk veranderen.

Geef een reactie