Naakt slapen is gezond

naakt_slapen

Je hebt twee soorten mensen: zij die mét pyjama slapen en zij die zónder slapen. Voor de mensen die mét slapen: uittrekken maar! Het is wetenschappelijk bewezen dat naakt slapen beter voor je gezondheid is. Misschien past dit wel in 1 van je goede voornemens voor het nieuwe jaar?

6 reden om naakt te slapen

1) Je slaapt beter

Wanneer je in je diepe slaap terechtkomt, neemt je lichaamstemperatuur vanzelf af. Slapen met pon of pyjama aan kan de temperatuurdaling verstoren, waardoor je niet goed in je diepe slaap komt. Zo blijf je een lichte slaper. Het onderbreken van de temperatuurdaling is direct gelinkt aan slapeloosheid.

2) Je kunt je edele delen laten luchten

Niet geheel onbelangrijk! Dit is vooral belangrijk voor de vagina. Door geen pyjama of ondergoed te dragen, laat je voldoende lucht door. Hiermee vergroot je de kans op een goede gezonde vagina, en wees eerlijk, wie wil dat nou niet? Bovendien ligt het ook een stuk lekkerder zonder knellend stuk ondergoed.

3) Je voelt je sexy

Naakt slapen is sexy en straalt bovendien zelfvertrouwen uit. Naast hem gaan liggen (en daar kunnen we duidelijk over zijn) met een legging en/of oversized T-shirt is niet echt sexy. Daarnaast is het heerlijk wakker worden om ‘s ochtends met je naakte lichaam tegen het zijne aan te kruipen.

4) Je verliest gewicht

Hoe koeler je lichaam is, hoe meer het zijn best gaat doen om je warm te houden. Je lichaam moet harder gaan werken, waardoor er meer calorieën verbranden. Goed idee na al die december calorien :)?

5) Meer seks

Ja, echt waar. Zo simpel is het! Naakt slapen moedigt seks aan.

6) Het is gewoon makkelijker

Véél makkelijker. Het langverwachte moment dat we eindelijk naar bed kunnen gaan is soms nog zo ver weg dat we niet snel genoeg in bed willen springen. Waarom dan toch eerst een pyjama moeten uitzoeken en aandoen?

Geef een reactie