top of page
  • Happy Moms

Aan alle moeders

Bijgewerkt op: 26 mei 2020

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Kimberley, lees hier haar bio.


Moeder, bewust alleenstaande moeder, gescheiden moeder, schoonmoeder, adoptiemoeder, pleegmoeder, stiefmoeder, lief moeder, bonusmoeder, cadeaumoeder, overleden moeder, zussen die gezien worden als moeder, tantes die gezien worden als moeder, oma’s die gezien worden als moeder, aangewaaide moeders, vaders die vader en een moeder zijn en alle andere moeders die ik vergeet; wees toch eens lief voor elkaar.Waardeer elkaar, omarm elkaar en vorm samen 1 front. Beoordeel niet, veroordeel niet en heb elkaar lief. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel voor ogen; van onze kinderen houden, er zijn voor onze kinderen, onze kinderen normen en waarden leren en ze klaarstomen voor de grote (soms boze) wereld.

Ik heb meerdere verhalen gelezen, zoals blogs over moeders die strijd hebben met hun exen. De strijd is er sowieso al en wanneer er een nieuwe vrouw in het leven komt wordt die strijd heftiger.

Ik kan me alleen maar inbeelden hoe het is, want ik sta aan de andere kant van de lijn. De verkeerde kant van de lijn. Ik ben de indringer, de andere vrouw in papa’s leven, de vriendin van papa. Dat is geen makkelijke kant om aan te staan. Dus plaats ik me vaak in de schoenen van de ‘gescheiden’ moeder.

Ik begrijp dat het een moeilijke situatie is. Er is een andere vrouw in je kind haar leven. Een vrouw die ze heel vaak gaat zien. Je kind komt thuis met verhalen over haar, positief en gezellig. Daardoor komt de mamabeer naar boven. “Het is MIJN kind, wie denkt ze wel niet dat ze is!”

En ik - de moeder aan de verkeerde kant van de lijn - de moeder die zich in de mamabeer schoenen probeert te plaatsen, kan alleen maar denken; “Hoe fijn is het om een extra persoon in je leven te hebben die ook zo veel van je kind houdt, zomaar erbij gekregen, gratis en voor niets.”

Waarom wordt iets wat je kind als positief ervaart zoiets negatiefs voor jou, de gescheiden moeder?

Misschien leef ik wel in een droom, misschien leef ik wel in een sprookje. Maar mochten mijn partner en ik uit elkaar gaan door wat voor reden dan ook, dan kan ik alleen maar hopen, wensen en bidden, dat mijn kinderen iemand in hun leven krijgen als ‘bijmoeder’ waar ze zich goed bij voelen en waar ze zich geliefd door voelen.

Uiteindelijk is er altijd maar 1 echte moeder. En de enige echte die kan never-te-nooit-niet vervangen worden. Hoe leuk, lief, gezellig een andere ‘bijmoeder’ is, de enige echte draag je in je hart, forever!

Liefs van een moeder, cadeaumoeder, kind van een overleden moeder, geliefd door mijn zussen, schoonmoeder, lief moeder, tantes, aangewaaide moeders en alle andere vrouwen in mijn leven

309 weergaven
bottom of page