top of page
  • Happy Moms

Boys and their toys

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Lin, lees hier haar bio.


Naast mijn lieve, zachte kleindochter van zeven jaar oud is er ook een kleinzoon; haar broertje van drie jaar oud. Een bijzonder grappig ventje met een ijzersterk willetje! Dit olijke kereltje leeft in een bijzondere wereld van auto’s en broem-broem geluiden, tatoe, tatoe de pliesie (politie) of brandweer. Gierende banden die niet zouden misstaan op het circuit van Zandvoort.


Zijn eigen autowereld

Als hij dan zo geconcentreerd bezig is, geniet ik intens. En hoe knap is dat; niemand nodig hebben in jouw autowereld. Jij de coureur, organisator, regelaar en kunstenaar in het reproduceren van film met geluid, want dat is het echt.

Verwonderd vraag ik mij af hoe het kan dat dit ventje, opgroeiend met een zusje die in het roze allerlei danspasjes beoefent of kwistig glitters plakt (ook op hem hoor) , toch zo die autowereld induikt. En alles komt voorbij: Nomi-auto en Opi-auto met als kers op de taart het feilloos opdreunen van automerken gedurende onze eigen autoritjes. Stoor hem niet, hij reageert toch niet. Verstoor ook zijn keurig opgestelde rij autootjes niet, daar wordt hij heel verdrietig van want in zijn garage heerst orde en regelmaat.


Grappenmaker

Maar hij is ook een reuze grappenmaker en weet dat dondersgoed. Stoute oogjes, en met zijn krachtige lijfje gooit hij zich ook in het dansspel met zijn zusje. Wij lachen tranen met tuiten, of mijn tranen komen als ik dit kleine, stevige ventje rennend van blijdschap naar mij toe zie komen; armpjes wijd en gezichtje opgeheven voor een knuffel, zo lief. 


Leeuw

Maar als er haren moet worden gewassen; nee dan is deze meneer toch een leeuw en schreeuwt hij zijn longen uit zijn lijfje en kan geen auto of knuffel daar maar ook enige verandering in brengen. Is de klus geklaard dan “broemt” hij gelukkig weer verder in zijn “droge” autowereld!

Die mannen toch!

113 weergaven
bottom of page