top of page
  • Happy Moms

De leukste Netflix tips voor kindjes

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Caroline, lees hier haar bio.


Volgens mij hebben veel moeders een haat- liefdeverhouding met Netflix. Het kan je eventjes redden en ervoor zorgen dat je een was kan draaien of even naar de wc kan, maar het is tegelijkertijd ook frustrerend omdat kinderen er ook moeilijk weer vanaf komen.Mijn kinderen van 5 en 3 jaar kijken nu naar dezelfde filmpjes. Een beetje gedwongen is het wel omdat ik de opdracht meegeef dat ze samen tot een besluit moeten komen. Ik heb namelijk geen zin om elke 10 minuten van film of aflevering te moeten wisselen (ja, ze kijken langer dan 10 min). Dit resulteert er wel vaak in dat mijn oudste haar zin krijgt; met een beetje doordrammen is de jongste zo om. Gelukkig is hij vaak genoeg alleen thuis als zijn zus op school zit en dan is hij zelf de baas over de afstandsbediening. 

Ik spreek wel altijd een paar veto’s uit; filmpjes die ze niet mogen zien omdat ik die echt irritant vind. Barbie bijvoorbeeld ('Toedels de Poedels’) en het stemmetje van Mascha de Beer wekt inmiddels ook enige afkeer bij me op.


Tegenwoordig kijken ze voornamelijk Nederlandse kinderfilms/series. En die zijn leuk! Er spelen leuke acteurs in mee, het gaat vaak over buiten spelen en spannende avonturen beleven. Tja, als ze dan naar de televisie kijken en niet buiten zijn omdat het regent, dan maar naar kinderen kijken die dat wel doen. Wie weet steken ze er nog wat van op..! 

Graag deel ik met jullie mijn top 6 van de leukste Nederlandse kinderfilms en series:


  1. Sien van Sellingen – Helaas maar 2 afleveringen, maar die kunnen herhaald worden. Over een gezin op een boerderij; buiten leven, natuur en dieren.

  2. Pluk van de Petteflet - We waren al dol op het boek, maar de film is ook een groot succes!

  3. Mees Kees –  Over een meester en zijn klas. Leuk als je kinderen naar school gaan en van alles zullen herkennen (en wees gerust; Netflix heeft 4 van deze films in zijn archief!)

  4. Meester Kikker – Een leuk verhaal over een meester die eigenlijk een kikker is. 

  5. Dik Trom – Dat vinden mijn kinderen vooral heel grappig!

  6. Casper en Emma - Geen uitleg nodig!

1.045 weergaven
bottom of page