• Happy Moms

Een heel bijzonder kraamcadeau

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Jet, lees hier haar bio.


Tijdens mijn werk als kraamverzorgende zie ik veel kraamcadeaus voorbij komen. De een nog groter en gekker dan de ander! Er zijn altijd wel cadeaus die me bij blijven en dat zijn natuurlijk niet de pakjes van de Prenatal of de Zwitsal zeepjes, maar de echte bijzondere of grappige cadeaus.Zo kwam er eens een oma binnen met een cadeau voor ieder gezinslid. De vader kreeg een verwen pakket van Rituals, grote zus een pop, de baby kreeg mooie kleertjes en voor mama was er een cadeau ingepakt in speelgoedwinkel verpakking. Tijdens het smeren van de beschuitjes hoorde ik de kraamvrouw al vragen "Wat kan je nou voor een volwassene bij een speelgoedwinkel kopen?".


Tijdens het uitdelen van de beschuitjes kwam er tot bijna ieders verbazing een zwemband van Elsa uit de film Frozen tevoorschijn. De moeder wist niet wat ze met dit cadeau aan moest! Oma was echter erg trots op het cadeau en was dan ook verontwaardigd door de reactie. Het was namelijk bedoeld om de druk van de (vaginale) hechtwond weg te nemen na de bevalling. Dit leek oma wel handig voor het herstel!

Vroeger werd dit nog wel eens geadviseerd; op een zwemband zitten na de bevalling. Maar tegenwoordig nooit meer omdat een zachtere ondergrond juist averechts werkt.

Ik zelf moet bij het zien van zwembandjes altijd denken aan de film "De gelukkige huisvrouw" waarin Carice van Houten dat ding overal mee naartoe sleepte na haar horror bevalling.

Gelukkig had het gezin een heel groot bad waarin de grote zus diezelfde avond nog met haar nieuwe pop en haar Elsa zwemband kon rond dobberen. Mama had de zwemband namelijk niet nodig. Ze had gelukkig geen enorme horror bevalling als Carice van Houten gehad en kon dus de rest van de week alle andere cadeaus zittend uitpakken op een gewone stoel!

274 keer bekeken

Ontvang Happy Moms updates

© 2019 by Happy Moms​. Proudly created with mom power