top of page
  • Noor Sluijs-van Haastert

Je eerste verjaardag

Bijgewerkt op: 19 apr. 2020

En toen was het je eerste verjaardag… Ik zag er heel erg tegenop en tegelijkertijd kon ik niet wachten om deze mijlpaal met jou te vieren. Het is de derde keer is dat ik de eerste verjaardag van mijn kind mag vieren maar deze keer voelt het definitief. Je bent ons derde prinsje en waarschijnlijk ook de laatste en precies om die reden voelt het ook een beetje als een afscheid.Weeën

Ik weet nog goed dat ik een jaar geleden, toen de weeën begonnen, met een stalen gezicht wat was stond weg te strijken terwijl manlief mijn koffertje aan het pakken was. “Deze weeën gaan wel over, het is nog niet zover.” Enigszins naïef misschien van iemand die op het punt staat om voor de derde keer te bevallen. Maar zelfs toen de weeën al om de 3 minuten kwamen en ruim 30 seconden aanhielden , dacht ik nog: “oh deze gaan wel voorbij”. Misschien kwam het doordat ik “pas” 38,5 week zwanger was en jouw broers rond week 40 geboren zijn. Of misschien kwam het wel doordat mijn ouders pas over anderhalve week naar Dublin zouden afreizen om op jouw broers te passen als wij naar het ziekenhuis moesten.

Bubbel

In ieder geval ; jij liet niet op je wachten. Jij wilde komen en wel meteen. Dus de oppas nestelde zich op een luchtbedje in onze woonkamer en wij reden naar het ziekenhuis. Nog diezelfde nacht lag er een blakend gezond kereltje in mijn armen en vulde mijn moederhart zich voor een derde keer met oneindig veel liefde. En man, wat rook je lekker! De eerste paar dagen waren wij helemaal alleen met elkaar, wij als gezin van 5. Al het geplande bezoek hadden tickets geboekt rondom week 39/40 maar jij kwam eerder. Bijna alsof je graag even alleen met ons wilde zijn. Je broers waren ongelofelijk zacht en lief met je en zo blij dat je eindelijk uit mijn buik was. Er was complete rust in huis, sereen bijna. Het was alsof niemand van buiten ons iets kon maken. Toen na een paar dagen het eerste bezoek zich aandiende vond ik dat heel erg fijn maar nam ik tegelijkertijd ook afscheid van de bubbel waarin wij ons bevonden.

Alle seizoenen

En nu een jaar later: je bent een heerlijk ventje! Je bent makkelijk, je slaapt goed en je bent gewend om op je beurt te wachten omdat je andere broers harder kunnen schreeuwen dan jij . Sorry schat, op een dag kun jij dat ook. Je lacht heel veel maar vooral naar mij; eenkennig ben je, maar vind je het gek? Ik heb uitgerekend dat je de afgelopen 365 dagen maar 10 dagen niet met mij hebt doorgebracht! De dagen vliegen voorbij; we zien samen alle seizoenen voorbij komen en dan breekt de eerste dag van de lente aan: jouw verjaardag. Jouw lieve vader blaast de ballonnen op en de slingers hangen kris-kras door het huis. Je bent je van geen kwaad bewust en vindt alle aandacht wel gezellig. We steken jouw kaarsje aan op de taart en als ik dan naar ons gezin kijk, wens ik krampachtig dat dit moment oneindig lang mag duren.

Een hele fijne verjaardag mijn kleine prins, ik geniet van jou en en je mag groter worden maar als ik jouw geur in een potje kon doen….

79 weergaven
bottom of page