top of page
  • Happy Moms

Glitter in the air

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Anne, lees hier haar bio.


Er is een liedje van zangeres Pink, waarin ze het ultieme geluksgevoel omschrijft:

Have you ever wished for an endless night?

Lassoed the moon and the stars and pulled that rope tight Have you ever held your breath and asked yourself Will it ever get better than tonight?


Dit liedje komt uit 2008. Ik was 18 jaar. Toen ik dit liedje hoorde dacht ik; als ik me ooit zo voel als Pink nu omschrijft, ben ik de gelukkigste vrouw op aarde. Toen ik 18 was, voelde ik me niet altijd gelukkig maar ook niet altijd slecht. Ik studeerde, werkte in de horeca en woonde samen met een vriendin. Daarnaast was ik actief leiding bij de waterscouting waar veel van tijd aan verloren ging. Ook had ik het leuk met mijn toenmalige vriendje die ik kende van de waterscouting. Toch voelde ik dat gelukzalige gevoel niet. Tenminste nooit echt.


De jaren verstreken. Ik studeerde af, ging werken en leerde mijn huidige echtgenoot kennen. Ik had leuke vriendschappen, kreeg er een leuke en fijne schoonfamilie bij, we gingen samenwonen en we leefden ons leven. Met allemaal supermooie momenten en ik was echt gelukkig. Maar toch was het nog niet dat ene gevoel vanuit dat liedje.

Toen raakte ik zwanger. Wow, dat was spannend, maar wat was ik gelukkig! Een klompje cellen in mijn buik ontstaan uit liefde. Gepland en oh, zo gewenst! De maanden verstreken, de zwangerschap verliep niet over rozen maar met onze baby ging het goed. Na een heftige bevalling kwam onze Leann ter wereld op 25 november 2015 middels een keizersnede.

En toen ik haar zag, overstroomde mijn hart van liefde, geluk, verwondering en een beetje van angst. Daar was het dan dat gevoel, het gevoel waar Pink over zingt. Leann in de armen van de liefde van mijn leven. Dat is het mooiste wat er is. Al zou mijn huis afbranden ik kon alleen maar lachen. Dat gevoel zou toch nooit meer overtroffen kunnen worden?

Ha! Toch wel. Na een lange strijd werd op 29 november 2019 onze zoon Avery geboren. Ook na een heftige zwangerschap middels een keizersnede. Weer werd ik overspoeld met dezelfde emoties als 4 jaar en 4 dagen daarvoor. Een paar uur later kwamen mijn schoonouders met Leann naar het ziekenhuis. Daar ontmoete ze voor het eerst haar broertje. Ze moest nog erg wennen maar ze vond het later toch wel interessant. Toen ik mijn man, Leann en Avery bij elkaar zag zitten, wist ik dat dit het was voor mij.

Have you ever thrown a fistfull of glitter in the air Have you ever looked fear in the face and said, "I just don't care" It's only half past the point of no return The tip of the iceberg The sun before the burn The thunder before the lightning The breath before the phrase Have you ever felt this way

Zij zijn mijn glitters in de lucht. Het mooiste gevoel krijg ik als ik naar hen kijk.

Wij vieren, samen. Dat is het ultieme geluk wat Pink beschrijft voor mij. Dus na 12 jaar heb ik het gevonden, het geluksgevoel waar ik over mijmerde toen ik 18 was.

En iedere dag weer als ik deze drie samen zie, voel ik het weer. Ik prijs mezelf de gelukkigste vrouw op aarde met een hart vol glitters.

202 weergaven
bottom of page