• Happy Moms

Lieve kraamvrouw, dank je wel!

Bijgewerkt: 18 nov 2019

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Jet, lees hier haar bio.

Ik kan het mij nog zo goed herinneren, de avond dat wij elkaar ontmoetten.

In de middag had ik twee bevallingen geassisteerd, het was een drukke dag. Alhoewel, bij de een kon ik net op tijd een schort aantrekken en de verloskundige snel handschoenen aangeven. ’s Avonds hielp ik twee gezinnen op weg om de nacht door te komen met hun pasgeboren kleintje. En toen werd ik gebeld. Er was nog een zorg binnen gekomen en aangezien ik nog tot middernacht op de pieper stond, ging ik er heen. Er werd me verteld dat het een heftige bevalling was geweest.Daar ging ik, op weg naar het centrum van de stad. Even moest ik zoeken naar een parkeerplekje en waar ik moest aanbellen. En daar stond ik, bij de voordeur van jullie appartement met een geweldig uitzicht over Rotterdam. Van tevoren maak ik altijd een voorstelling hoe het gezin er uit zal zien, bij het horen van de namen en het zien van het huis van buitenaf. En jullie waren precies zoals ik mij voorstelde. Lief en rustig.


Bij binnenkomst hadden jullie nog visite. Ik vroeg de naam van jullie meisje en was blij verrast hoe mooi deze was. Ik kwam op de bank zitten, kreeg drinken aangeboden en wilde graag een lekkere thee, niet die sterke zwarte maar gewoon een fijne thee. Ik kreeg heerlijke witte jasmijn thee, deze drink ik nu nog! De visite vertrok al vrij snel na mijn binnenkomst en jij begon met vertellen over hoe je de bevalling had ervaren. Ik had zo met je te doen, je was zo positief maar het was allemaal niet volgens het boekje verlopen. Enorm heftig.

Ik heb jullie die avond vooral verteld wat jullie moesten weten en wilde jullie graag zo snel mogelijk in bed hebben. Jij had zoveel pijn en jullie waren zo enorm moe. Ik bleef nog iets langer omdat het niet goed voelde om weg te gaan, je voelde je slecht en verloor nog veel bloed.


Na een tijdje was alle uitleg gegeven, alle informatie genoteerd en voelde het goed om te vertrekken. Ik wist niet of ik de dag erna terug kon komen, ik had namelijk vijf zorgen opgestart dus het zou eigenlijk afwachten zijn naar welke ik de volgende dag terug zou keren. Maar het was zo fijn bij jullie, de klik was er meteen en het voelde alsof het zo moest zijn dat we elkaar leerden kennen.


Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en in de auto meteen de planning gebeld en gevraagd of ik morgen alsjeblieft terug mocht naar jullie. Helaas konden ze me pas de volgende ochtend zeggen of dit mogelijk was. Wat was het fijn dat ik wakker werd met een app'je. "Hoi Jet, je mag terug naar je laatste gezin van gisteravond. Fijne dag." De fijnste berichten om mee wakker te worden als je dit werk doet!

Vol enthousiasme ben ik gaan douchen en ontbijten en naar jullie toegereden. Ik belde aan en jullie waren duidelijk blij mij ook terug te zien. Wel hadden jullie een zware nacht gehad en kon jij nog totaal niet lopen of staan en had door je bekkeninstabiliteit en de zware bevalling krukken nodig om je te kunnen verplaatsen.


Jullie kregen die week veel lieve visites. Ik wilde jullie zoveel mogelijk met alles helpen, maar jullie wilden ook zo graag allerlei dingen zelf doen. Het luiertje verschonen, haar in bad doen of uit bed halen. Gelukkig heb je zo'n lieve man die volledig mee ging in het ritme van jullie nieuwe gezin.

Zo kwam ik op een ochtend binnen en hing er een andere was dan die ik de vorige dag had opgehangen. Toen ik ernaar vroeg, vertelde je dat hij midden in de nacht nog even een wasje had gedraaid en opgehangen, want hij was toch wakker. Dat vind ik zo mooi aan toegewijde mannen/vaders, die doen dat gewoon even!


Elke ochtend als ik kwam, probeerde jullie wat bij te slapen want in de nacht deden jullie haast geen oog dicht. Ik nam jullie meisje dan mee naar de woonkamer. Doordat ze zo onrustig was, hield ik haar lekker bij me en keken we samen het journaal. Ook zong ik vaak het Feyenoord lied voor haar, dat herkende ze inmiddels wel, met zo'n vader als Feyenoord fan!


Ik wilde jullie graag zoveel mogelijk in de watten leggen en ontlasten. Dit probeerde ik te doen met ontbijtjes en lunch klaarmaken en jou veel helpen met de anders zo standaard dingen. Als je genoeg energie had om te douchen hielp ik je daarna met afdrogen. En de dag dat je je haar had gewassen heb ik het lekker droog gefohnd. Je ogen vielen dicht en ik vroeg me af of het wel goed met je ging. Je gaf aan dat je even tot rust kwam. Wat was dat fijn, ik kreeg er een brok van in mijn keel. Ik deed iets kleins, maar voor jou was het zoveel.

Al snel had ik door dat we het met de voorgeschreven 49 uur niet gingen redden dus kregen we het maximale aantal dagen en uren aan zorg. Als we die uren of dagen niet hadden “gekregen”, had ik al bedacht dat ik met alle liefde voor jullie had doorgewerkt in mijn eigen tijd. De zorg was zo nodig. Niet voor de kleine, maar voor jou!


De dagen gingen snel. De uren vlogen als minuten voorbij en voor we het wisten zaten we alweer aan het eind van de week. Elke dag had ik genoten van de ochtenden met uitzicht op het marktplein en de zaterdagen met de vrolijke muziek van het draaiorgel. Maar nog meer genoot ik van jullie als gezin en van jullie lieve families. Oma had zelfs al geoefend met luiers verschonen! Je man zou weer gaan werken en gelukkig zouden familieleden daarna bijspringen. Wat was het een fijn idee dat je de nodige hulp kreeg als ik weer weg zou zijn.

Deze week werd afgesloten met een mooie kaart welke mij zo ontroerde. Na de kraamweek kon ik jullie gezin blijven volgen want we hielden altijd contact. Foto's van de eerste keer naar buiten en nog meer mooie berichtjes volgden.


Als kers op de taart kwam ik jullie al wandelend met haar, een aantal maanden later tegen op jullie eerste trouw jubileum. Daar lag ze in de wagen. Een plaatje! Ook deze ontmoeting heeft zo moeten zijn. Een week later verhuisden jullie namelijk naar het buitenland.

Wat was het een heftige, liefdevolle fijne en bijzondere week. Bedankt dat ik dit mocht meemaken! psst.. opzoek naar een leuke meisjesnaam?

248 keer bekeken

Ontvang Happy Moms updates

© 2019 by Happy Moms​. Proudly created with mom power