top of page
  • Happy Moms

Mijn derde zwangerschap - deel 4

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Virginie, lees hier haar bio.

Dit is deel 7 van het verhaal van Virginie over haar kinderwens. Lees hier deel 6


Ronde 3 van IUI. Mijn hormooneenheden waren goed afgestemd op deze nieuwe ronde, mijn enorme depressieve gevoelens waren een stuk minder en mijn follikels leken goed te groeien. Deze ronde voelde weer zo anders dan de vorige twee. Inmiddels merkte ik wel dat die hormonen lichamelijk ook wel wat teweegbrachten. Ik werd wat voller (voor iemand met een geschiedenis van eetstoornissen is dat best een trigger) en ik had blauwe plekken op mijn buik van het injecteren van de hormonen. Daarnaast had ik af en toe intense spierpijn alsof ik een marathon had gerend terwijl ik in werkelijkheid nog geen 500 meter op een dag liep.


We stelden ons dit keer in op een niet-succesvolle ronde en zagen daarmee des te meer uit naar onze vakantie in Griekenland. Soms helpt het bijstellen van je verwachtingen de teleurstelling en het verdriet beter aan te kunnen maar ook het proces beter te kunnen doorleven. Voor ons werkte dit goed en de vakantie in Griekenland zou ons nog beter doen. Na drie maanden volop bezig te zijn met een kinderwens, waren we toe aan een break. Letterlijk een verandering van omgeving en dat zouden we in Griekenland gaan ervaren; zon, zee, lekker eten, wijntjes en een prachtig huis met zwembad. Eindelijk even niets, even bijkomen van de afgelopen, ruim, anderhalf jaar durende shit show. En toen was daar die menstruatie dag; althans die had moeten komen… Ik werd niet ongesteld maar gebruikte inmiddels ook Utrogestan. Utrogestan is een middel (progesteron) dat je gebruikt om de luteale fase, ook wel het tweede deel van je cyclus, wat te verlengen om hiermee de kans op een innesteling te vergroten. Omdat je cyclus wat verlengd kan worden kan je dus niet automatisch aannemen dat je ‘overtijd’ en daarmee zwanger bent. Met dat gegeven in mijn achterhoofd deed ik twee dagen later wat achteloos een zwangerschapstest en die bleek positief! Holy sh*t, het werkte gelukkig nog! Ruim een jaar en 3 maanden na mijn laatste miskraam was ik eindelijk weer zwanger. Dit moest hem zijn! Drie keer is scheepsrecht, nu zou het goed gaan. Een derde miskraam zou ons toch wel bespaard blijven?! En met die valse zekerheden op zak gingen we de laatste twee weken voor onze vakantie in.

Zo’n 7 dagen na het heuglijke nieuws merkte ik na een toiletbezoek wat bruinrood bloed op. Geen reden tot paniek, dit wil niets zeggen. Vanuit mijn werk weet ik ook dat bruin bloed, oud bloed kan zijn wat soms wel maanden in je baarmoeder kan achterblijven. Maar dat bruinrood hield wel aan en ik zag zelfs af en toe een stolseltje. Ook merkte ik op dat de kleur iets helderder werd. Binnen anderhalve dag was het helderrood bloed en kwamen er krampen door. Het type kramp waarvan je weet dat het niet goed zit. Ik zat op een kinderverjaardag toen de bloeding flink doorzette en daar in het kindergeweld verloor ik met evenveel geweld ons derde toekomstbeeld. Die ‘3 keer is scheepsrecht’ gold helaas niet voor ons en die langverwachte vakantie kreeg een gitzwart randje…

939 weergaven
bottom of page