top of page
  • Happy Moms

Mijn “dochter-hart” huilt

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Kimberley, lees hier haar bio.


5 juni 2000, een dag die nooit meer vergeten zal worden. De dag die mijn wereld op zijn kop zette. De dag dat ik als 12-jarige puber, mijn moeder verloor. Het is inmiddels alweer 20 jaar geleden, niet te geloven hoe de tijd vliegt en tòch ook weer stilstaat. Want vandaag, vandaag voel ik me weer het meisje van 12. Vandaag lijkt het weer even alsof ik die bewuste dag weer herbeleef. Vandaag sta ik eventjes stil.


Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt. Ik ervaar dat niet zo. Ze zeggen dat je het een ‘plekje’ moet geven. Ik blijf me altijd maar afvragen waar dat plekje zich moet bevinden. Logischerwijs denk ik gelijk aan mijn hart, maar hoewel mijn moeder altijd in mijn hart meeleeft - in mij leeft - neemt dat niet mijn verdriet weg.

Ze leeft ook voort in mijn herinneringen, Zulke mooie herinneringen! Altijd dansen, altijd lachen, zo veel warmte en liefde in overvloed. Mam, ik mis je zo! En hoewel mijn dochter-hart huilt, lacht mijn moeder-hart. Ik denk - en ik hoop - dat ik bepaalde dingen van mijn moeder heb, bepaalde dingen zoals mijn moeder doe en dat mijn kinderen naar mij kijken zoals ik naar mijn moeder keek.

Er wordt mij steeds vaker gezegd dat ik op mijn moeder lijk. Ik zie het niet echt, maar het voelt wel fijn om dat te horen. Ze zit toch in mijn genen. Èn in de genen van onze kinderen. In onze dochter zie ik veel van mijn moeder. Het is zo mooi om dat te zien. Ik koester die momentjes echt zo erg. Soms kijkt ze hetzelfde uit haar ogen net zoals mijn moeder dat kon, ze hebben ook dezelfde vorm ogen. Soms lacht ze ook zoals mijn moeder dat kon, echt schateren met een brede lach.

Wat wilde u graag oma worden, en dat bent u, oma Irene in de hemel.

Wat zou ik graag een dag met u door willen brengen, u met uw kleinkinderen willen zien, uw stem horen, uw lach, u knuffelen, u in de ogen aan kunnen kijken. Ik hoop dat u trots op mij bent, op ons.

Mom, love you still, love you always and I always will.

Tears in heaven.

160 weergaven
bottom of page