Meld je aan net als 4,832 andere Happy Moms en ontvang elke maand exclusieve content.

  • Echte verhalen van moeders

  • Leer van experts

  • Heel veel lieve reacties van de Happy Moms

© 2019 by Happy Moms​. Proudly created with mom power

  • Happy Moms

Mijn verhaal (1)

Bijgewerkt: 23 dec 2019

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Sasha, lees hier haar bio.


Ik schrik op uit een droom; even ben ik gedesoriënteerd maar al snel ontvouwen de vertrouwde contouren van onze slaapkamer zich voor mij uit. Mijn brein registreert nog niet waarom ik wakker geworden ben maar dan zwelt het gehuil uit de slaapkamer naast ons aan. Ik zucht en sta op. Op de tast schuifel ik naar de deur waar het gehuil harder wordt en uit de slaapkamer links van mij klinkt.Het is de kamer van Ben, met zijn 4 jaar  de jongste in ons gezin. Snel schiet ik zijn kamertje binnen waar het mogelijk nog donkerder is dan in mijn eigen slaapkamer. Ik doe zijn nachtlampje aan en ga op zijn bed zitten. Hij werpt zich in mijn armen met een jammerlijk gehuil. Rustig aai ik hem over zijn ruggetje en fluister dat het maar een droom was. In wartaal probeert hij te vertellen waar de droom over ging maar het enige wat ik versta zijn de woorden monsters, spoken en dieven. Ik geef hem extra veel kusjes en snuif de vertrouwde geur uit zijn nekje op.


Uit het niets overvalt het schuldgevoel mij; waar ben ik in godsnaam mee bezig? Dit warme onschuldige kinderlijke tegen mij aan, wat voor een moeder ben ik dat ik mijn kinderen straks in deze ravage meesleep. Ik knijp mijn ogen dicht want plotseling zitten de tranen hoog. Aan Ben zijn rustige ademhaling hoor ik dat hij weer slaapt. Zachtjes leg ik hem terug in het kussen, trek zijn Spiderman dekbed goed over hem heen en knip het nachtlampje weer uit. In het donker schuifel ik weer terug naar mijn warme bed. Ik laat me neerploffen en kijk op mijn telefoon: 3:52 uur ..pfff de nacht is nog lang. Naast mij draait Rogier zich om en vlijt zijn warme lijf tegen mij aan; een licht gevoel van afkeer en paniek overvalt me. Ik draai mij om naar de andere kant en knijp mijn ogen dicht. En daar is het gezicht van Jack. Meteen keert de warmte terug in mijn lijf en met zijn gezicht op mijn netvlies val ik in een diepe slaap. 


De volgende ochtend word ik wakker van een kinderhandje op mijn wang: "mam ik heb honger, kunnen we naar beneden?” Ik doe mijn ogen open en daar staat Tom, onze oudste zoon van 6. “Ja schat, ik kom er aan" en ik maak aanstalten om uit bed te komen. Maar dan klinkt naast mij de vragende stem van Rogier: “Sas, wie is Jack?”…..


Lees hier verhaal 2

1,531 keer bekeken