top of page
  • Happy Moms

Mijn verhaal (12)

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Sasha, lees hier haar bio.


Van verre klinken de bastonen van een bekend nummer uit de jaren 80, als Rogier en ik over de grachten van de stad naar de kroeg toe lopen. Met elke stap die ik zet, hoor ik mijn hart sneller kloppen en ik moet mijn best doen om mij te concentreren op Rogier zijn stem. Hij vertelt iets over een of andere zaak en ik luister half totdat ik de naam Katie hoor vallen.Met een ruk kijk ik op en laat mijn blik over Rogier zijn gelaat glijden. Verbeeld ik mij dit nou of zie ik iets van irritatie op zijn gezicht? “Katie was vergeten een belangrijk document mee te nemen naar de rechtbank waardoor de rechtszaak weer vertraging heeft opgelopen.“ Een gefrustreerde zucht ontsnapt Rogier en stiekem moet ik grinniken. Perfecte Katie is zo perfect nog niet…Een beetje besluiteloos over wat ik met deze avond aan moet, wil ik verder vragen over Katie als iemand ons tegemoet komt lopen. “He Rogier en Sasha, jullie ook onderweg naar de Blikker?” Een collega van Rogier komt naast ons lopen en met z’n drieën vervolgen we onze weg. Ineens besef ik mij dat Katie er vanavond dan ook wel zal zijn en mijn hart gaat nog harder bonken. Maar voordat ik hier verder over kan nadenken zegt de collega van Rogier al:” Wel leuk dat alleen wij tweeën uitgenodigd zijn voor dit feest maar we zullen verder wel niemand kennen.” 


Even later staan we voor de rode deur van het cafe en klinkt de muziek hard in mijn oren. Ik haal diep adem en loop achter Rogier en zijn collega naar binnen. 

Het is er druk en er hangt een walm van alcohol bij binnenkomst. Ik geef mijn ogen goed de kost maar kan Jack nergens ontdekken. Ergens ben ik opgelucht; misschien heeft hij besloten toch niet te komen. Ik volg Rogier naar het feestvarken van de avond en na de felicitaties en het overhandigen van het cadeau, wurmen we ons een weg naar de bar. “ Wijntje?” vraagt Rogier. Ik knik. Even later draaien we onze ruggen naar de bar toe en staan we zwijgend naast elkaar naar de menigte te kijken. Schijnbaar heeft het feestvarken veel vrienden want het wordt met de minuut drukker in de kroeg maar geen spoor van Jack.


Vorige week heb ik Jack wel geappt dat ik ook hier naartoe ging dus misschien heeft hij besloten niet te komen om een confrontatie met Rogier te vermijden. Ik draai mij weer naar de bar toe en ik vertel Rogier over Tom, onze oudste, die vandaag op school een quiz had gewonnen over het heelal. Hij was zo blij en enthousiast geweest. Rogier lacht vertederd als ik hem vertel dat Tom in de klas had gezegd dat hij alles over het heelal wist door zijn papa; zijn papa weet alles had hij gezegd. De jongens zijn dol op Rogier en terecht, hij is een hele leuke vader. Rogier legt even zijn hand op de mijne en voor het eerst in lange tijd trek ik mijn hand niet automatisch terug maar geniet ik even van deze aanraking. We kijken elkaar even aan en ik zie twijfel op zijn gezicht. Ik wil net vragen wat er aan de hand is als ik een sterke arm op mijn rechterschouder voel. “ Hi Sasha”, zegt een donkere stem die ik meteen herken en langzaam draai ik mij om….

171 weergaven
bottom of page